Acasă Patrimoniu Cultural ”Cinema în aer liber” la Piatra Neamț

”Cinema în aer liber” la Piatra Neamț

DISTRIBUIȚI
izotec

“Cinema în aer liber” ajunge anul acesta în Piatra Neamț.

Evenimentul va fi găzduit la Ștrandul Tineretului în perioada 1-6 iulie, iar accesul va fi liber.

Caravana Metropolis – „Cinema în aer liber” va debuta marți, 1 iulie, în premieră, la Piatra Neamț. Până duminică, 6 iulie, publicul va avea ocazia să vadă șapte filme extrem de apreciate la festivalurile internaționale de specialitate. Toate producțiile vor fi proiectate pe un ecran gonflabil de 120 de metri pătrați, amplasat la Ștrandul Tineretului, iar intrarea va fi liberă.

Program “Cinema în aer liber” Piatra Neamt

Marți, ora 21:30, va fi prezentat filmul „Her”/„Ea”, în regia lui Spike Jonze. Producția extrem de apreciată a obținut premiul Oscar și un Glob de Aur pentru „Cel mai bun scenariu original”. Protagonist este Joaquin Phoenix.

Miercuri, ora 21: 30, va fi proiectat „The Grand Budapest Hotel”, cel mai recent film al lui Wes Anderson. Producția ce-i are în distribuție pe Ralph Fiennes, Edward Norton și Mathieu Amalric a fost recompensată cu Ursul de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Joi, de la ora 21:30, publicul va putea viziona, în premieră națională, filmul „Puzzle Chinezesc”/„Casse-Tete Chinois”, în regia lui Cedric Klapisch. Comedia îi are în rolurile principale pe Romain Duris și Audrey Tautou.

Vineri, de la ora 21:30, va fi prezentat filmul „La cage dorée”/„Colivia aurită”, regizat de Ruben Alves, va fi prezentat vineri seara, de la aceeași oră. Distinsă cu Premiul Publicului la European Film Award, producția îi are în rolurile principale pe Rita Blanco, Joaquim de Almeida și Roland Giraud.

Sâmbătă, de la ora 21:30, publicul va putea viziona „La Grande Bellezza”/„Marea frumusețe”, în regia lui Paolo Sorentino. Producția a fost distinsă deja cu trei premii importante pentru „Cel mai bun film străin”: un Oscar, un Glob de Aur și un trofeu BAFTA. De asemenea, anul trecut s-a aflat în competiția oficială la Festivalul de Film de la Cannes.

Sâmbătă, de la ora 23:30, va fi proiectat filmul „Borgman”. Thrillerul olandez s-a aflat anul trecut în competiție la Festivalul de Film de la Cannes, dar și la Festivalul de Film de la Sarajevo 2013. Producția poartă semnătura regizorală a lui Alex Van Warderdam.

Duminică, de la ora 21:30, Caravana Metropolis – „Cinema în aer liber” se încheie cu animația franceză „Tante Hilda”, regizată de Jacques-Rémy Girerd și Benoît Chieux. Desenată exclusiv manual, producția este o fabulă care atacă industria Organismelor Modificate Genetic (OMG). A fost distinsă cu Premiul Publicului la European Film Awards și aflată în competiție în secțiunea Generation Kplus la Berlinale 2014

Caravana „Cinema în aer liber” este organizată de Asociația Culturală Metropolis. Înființată de producătorul Daniel Mitulescu, aceasta are ca scop principal realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tânăr, precum Festivalul Internațional de Film pentru Copii „KINOdiseea”, la care au participat la cele cinci ediții de până acum peste 40.000 de persoane, și Festivalul internațional de muzică și cultură „Balkanik”, care a avut un public de peste 12.000 de persoane la cele trei ediții.

pietricica turism

Lasă un răspuns