Acasă Actual Deputatul Drăgușanu, șef peste PC + PLR în Neamț?

Deputatul Drăgușanu, șef peste PC + PLR în Neamț?

DISTRIBUIȚI
izotec

c dragusanu2Fuziunea dintre Partidul Conservator și Partidul Liberal Reformator, anunțată a fi consfințită mâine, la București, de congresele celor două partide, va aduce în viața politică un nou partid, Alianța Liberalilor și Democraților. Dincolo de comunicatele și declarațiile oferite până acum pe plan local, deputatul conservator Cătălin Drăgușanu nuanțează principalele trei argumente ale fuziunii din partea PC: „În primul rând, noi, ca partid conservator, am dorit să creștem. Nu prea s-a întâmplat în ultimii ani din varii motive. În al doilea rând, este o realitate, pentru <<a scăpa>> de greutatea care apasă pe noi datorită situației domnului profesor Voiculescu. Al treilea motiv este dorința de a ne poziționa între cele două mari blocuri politice actuale pentru a câștiga voturile celor care nu-s neapărat de stânga sau de dreapta. Noi suntem focalizați pe problemele concrete, iar acestea nu se judecă după stânga sau dreapta”. Pe plan extern, ALD se va alătura familiei politice reprezentate de Alianța Liberalilor și Democraților Europeni.

Până la 1 ianuarie 2017 noul partid va avea o conducere provizorie, la vârf fiind – cu puteri egale – cei doi președinți, Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu. Surpriza este că în teritoriu, potrivit discuțiilor din comisiile care au negociat fuziunea, conducerea organizațiilor va reveni parlamentarilor unde aceștia există. În cazul județului Neamț, ar însemna un tandem format din Cătălin Drăgușanu și Dorinel Ursărescu (PLR). Numai că, în acest fel, noua formațiune ar porni din start cu un handicap din cauza „problemelor care vin din spate”. „Eu să fiu în locul lui Dorinel Ursărescu mi-aș rezolva întâi problemele personale. Să vedem ce spune Centrul. Nu vreau să creăm tensiuni. Noi dorim ca fuziunea, în județ, să ducă la un lucru bun. Dacă începe un scandal mioritic, personal nu știu cum o să acționez”, a accentuat Drăgușanu.

Deocamdată nu există și documente oficiale ale ALD din simplul motiv că nici partidul nu s-a născut, dar discuțiile din comisii sunt reale, iar în județele unde au un singur parlamentar valid acela va conduce . În această logică, Ion Asaftei, liderul liberal-reformatorilor din Neamț, se pregătește de o lungă vacanță politică. (Viorel COSMA)

pietricica turism

Lasă un răspuns