Acasă Arhiva Tabăra ”Dăruind vei dobândi” – Creație și recreație la Filioara

Tabăra ”Dăruind vei dobândi” – Creație și recreație la Filioara

DISTRIBUIȚI

Filioara Agapiei a găzduit, din nou, tabăra de creație ”Dăruind vei dobândi”, ediția 2016, a XV-a de altfel.

În perioada 24 iulie – 1 august, curtea bisericii ”Sf. Apostoli Petru și Pavel” s-a umplut din nou de glasurile copiilor veniți să vadă ce le-a mai pregătit părintele paroh Dumitru Irina pentru a le oferi un episod plăcut și util în această vacanță. Organizată cu binecuvântarea ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, tabăra de creație de la Filioara i-a avut amifitrioni, ca de fiecare dată, pe părintele paroh Dumitru Irina și pe Andrei Irina, reprezentantul Asociației ”Sf. Ioan de la Neamț”, sprijiniți, tot ca de fiecare dată, de echipa  A.S.C.O.R. Iași, coordonată de Petronela Pânzariu. La fel ca în edițiile trecute, câteva studente la Medicină, împreună cu dr. Dorina Gaube, au făcut vizite vârstnicilor din Filioara, cercetându-le sănătatea și oferindu-le sfaturi.

Peste 130 de copii și adolescenți din localitate, dar și din Târgu Neamț, Iași, Constanța, Hârlău și Bârlad s-au inițiat în tainele artelor plastice, icoanelor pe sticlă, pirogravurii și meșteșugului de metaniere, brățări și ii. În cadrul atelierului ”Sfertul academic”, coordonat de ofițer în rezervă și poet Valeriu Tanase, li s-au prezentat aspecte din istoria neamului, completând, astfel, componenta educațională a întregii activități. S-au organizat jocuri de echipă, au văzut filme, au montat piese de teatru, au citit din Dostoievski și Tolstoi, au avut concurs de bătut toaca, un campionat de tenis de masă și, printre atâtea activități, au primit și-au dăruit bucurie.

Tabăra de la Filioara s-a încheiat, tradițional, cu o serbare în care copiii și-au demonstrat bogăția cunoștințelor și deprinderilor acumulate, dar și cu un pelerinaj la trei din cele mai cunoscute mănăstiri nemțene, Sihăstria, Secu și Petru-Vodă. Desigur, copiii participanți au fost răsplătiți și cu diplome de tabără, iar voluntarii cu o recunoaștere a eforturilor lor.

Aceste zile au condus  o mulțime de copii și tineri la porțile veșniciei, ale bucuriei și iubirii întru Hristos Domnul căruia îi datorăm totul. Mulțumim tuturor voluntarilor, tinerilor și celor care ne-au sprijinit să putem organiza și în acest an tabăra noastră, în special Consiliului Județean Neamț”, a declarat preotul Dumitru Irina. (D.O.)

 

Lasă un răspuns