Acasă Actual Avem o pârtie de schi! Ce facem cu ea?

Avem o pârtie de schi! Ce facem cu ea?

DISTRIBUIȚI
izotec

perla-invest-logoPârtia de schi de pe dealul Cozla din Piatra Neamț nu este practicabilă momentan pentru cei care iubesc sporturilor de iarnă. Pentru ca aceasta să fie deschisă, trebuie să ningă destul de abundent, iar grosimea stratului de zăpadă naturală să atingă cel puțin 30 de centimetri.

“Sunt doar 3-4 centimetri acum. Pentru a da drumul la pârtie ne trebuie un strat inițial de 30 de centimetri de zăpadă, după care se intervine cu utilajele pentru bătătorire. Tunurile de zăpadă sunt funcționale însă le putem porni numai după ce avem stratul acela inițial de 30 centimetri și după ce îl bătătorim”, a declarat Lucian Moruzan, directorul Perla Invest.

O altă problemă este cea a omologării însă de treaba asta se ocupă Primăria Piatra Neamț.

“Pârtia este pregătită pentru omologare. Au fost montate plase de protecție, balize și indicatoare, a fost amenajat un punct de prim-ajutor la baza pârtiei și s-a realizat revizia la telescaun. Singurul lucru care urmează să fie făcut și probabil se face în momentul când este suficientă zăpadă este  semnarea unui contract cu Salvamontul”, a spus Vlad Tudor, angajat al departamentului comunicare la Primăria Piatra Neamț.

Întrebat de ce sunt afișate tarifele pentru schiat pe site-ul instituției pe care o conduce dacă pârtia este impracticabilă, Lucian Moruzan a răspuns că “acestea sunt în continuare valabile, problema este să vedem ce se întâmplă, adică dacă nu vom avea zăpadă suficientă pentru început, sunt puține șanse să o deschidem”. (Ana MOISE)

pietricica turism

6 COMENTARII

  1. Am citit un articol in care se mentioneaza de o partie intr-un mall din Dubai…aia nu mai au nevoie de 30 de cm de zapada naturala…sunt alte interese la mijloc, asta e!

    • Ce repede fabricati scuze/critici, in loc sa repuneti in functiune ce-au facut altii!! Din Perla Moldovei, acest oras frumos devine, treptat, Orasul neputintei, mare pacat… Amatorii de ski vor merge in alte judete, care au nevoie de bani la buget.

  2. Povesti de adormit copiii! Toata lumea stie ca nu este nevoie deloc de niciun strat de zapada, ca sa produci zapada artificiala! Trebuie doar temperaturi sub 0 grade. Mai bine sa recunoasca ca nu-i intereseaza promovarea turistica a acestui oras ci numai intererlor lor!

  3. Ce facem cu partia? Cheltuielile le trecem ca inutile in bugetul local. Tichie de margaritar la gatul unui magar. Acolo (in partie) sunt ingropati banii din taxele platite de cetatenii orasului.

Lasă un răspuns