Acasă Actual Codul Portocaliu în Neamț: gravidă scoasă din nămeți, bătrân găsit înghețat

Codul Portocaliu în Neamț: gravidă scoasă din nămeți, bătrân găsit înghețat

DISTRIBUIȚI
izotec

isu

Stratul consistent de zăpadă depus pe drumurile județene a închis căile rutiere dintre Bălușești, Itrinești și Mărgineni (DJ 157 H) și dintre Văleni și David (DJ 157A), astfel că, în această dimineață de 10 ianuarie, la ora 5, erau 4 localități izolate (Icușești – 125 de locuințe, Bălușești – 1.148, Itrinești – 125 și Mesteacăn – 93).

Utilajele de deszăpezire au început să acționeze de dimineață, astfel încât, la ora 10, mai era izolată doar localitatea Mesteacăn, din comuna Icușești, iar la Itrinești se putea ajunge doar prin Bălușești. Autoritățile au adunat 49 de persoane fără adăpost și le-au cazat în centrele din Piatra Neamț (23), Târgu Neamț (13), Roman (8) și Roznov (5).

În seara de 9 ianuarie, în intervalul 17:40-20:20, pompierii de la Detașamentul Roman au intervenit în sprijinul unei ambulanțe, care se deplasa către localitatea Mesteacăn, comuna Icușești, pentru a prelua o gravidă în 38 de săptămâni.

S-a început deszăpezirea drumului de acces spre localitatea Mesteacăn, ulterior, din cauza troienelor foarte înalte (aproximativ 2-2,5m) s-a intervenit cu un echipaj UTV (șenilată) de la ISU Bacău”, a precizat lt. Marcel Bucur Țepeș, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. ”A fost preluată pacienta, în vârstă de 30 de ani, care a fost transportată la ambulanță”.

Un fapt îmbucurător este furnizarea de energie electrică, fără niciun fel de întreruperi, în tot județul, în intervalul 9-10 ianuarie.

Un bătrân de 84 de ani, din Icușești, a fost găsit mort, în ziua de 9 ianuarie, într-o locuință părăsită de la marginea satului Valea Ursului. Descoperirea a fost făcută de un localnic, care știa că bătrânul trăiește din mila sătenilor și se aștepta să i se fi întâmplat ceva rău, pentru că nu l-a văzut umblând pe străzi, ca de obicei. Omul nu avea pe nimeni și era consumator de alcool. Săteanul care l-a găsit a sunat la 112 și a anunțat autoritățile. Polițiștii au examinat cadavrul, au constatat că nu sunt urme de violență și au deschis un dosar penal în cauză, pentru moarte suspectă.

Trupul neînsuflețit a fost dus la morgă, urmând ca medicul legist să efectueze necropsia și să stabilească exact cauza decesului. Cel mai probabil, bătrânul, care nu avea lemne să încălzească locuința în care se refugiase, n-a rezistat temperaturilor extrem de scăzute. (C.M.)

sursa foto: Departamentul pentru Situații de Urgență

pietricica turism

Lasă un răspuns