Acasă Actual Consilierii locali PSD din Piatra Neamț devin atenți înainte de pierderea majorității

Consilierii locali PSD din Piatra Neamț devin atenți înainte de pierderea majorității

DISTRIBUIȚI
izotec

Am primit la redacție un comunicat, semnat Grupul Consilierilor Locali PSD Piatra Neamț, care ridică o serie de probleme privind modalitatea în care se prezintă o serie de proiecte de hotărâre, ce lipsește din anumite proiecte, lucru care nu poate să bucure pe oricine. Din punctul nostru de vedere, este un mare pas înainte și, cel mai probabil, nu vom mai asista la momente jenante, în care să se ceară pauză de consultări pentru a afla cum să voteze. Această grijă față de modul de întocmire a proiectelor pare să vină și pe fondul zvonurilor tot mai clare privind o nouă majoritate, declarată sau nu, în Consiliul Local, cu schimbarea voturilor celor trei reprezentanți ai PMP.

În cazul în care se va întâmpla acest lucru, probabil vom asista și la o rearanjare a agamanilor societăților Consiliului Local, ceea ce ar putea genera schimbări la nivelul echipelor manageriale.

Să remarcăm că proiectul cu nr. 7, cel cu florile cumpărate de 100 de milioane lei vechi, semnalat de Mesagerul de Neamț, va fi amendat și de pesediști. Iată, în totalitate, comunicatul celor de la PSD Piatra Neamț:

Comunicat de presa al Grupului Consilierilor Locali PSD Piatra Neamț

Având în vedere ordinea de zi a ședinței consiliului local Piatra Neamț, din data de 23.02.2017, grupul consilierilor PSD dorește să aducă unele precizări, pentru a evita riscul apariției în spațiul public a unor noi intoxicări din partea primarului Dragoș Chitic, acesta având obiceiul de a ascunde incompetența proprie sau a oamenilor pe care îi are în subordine în spatele acuzațiilor de reacredință a consilierilor PSD:

În legatură cu proiectele de hotărare nr.7, nr.8 și nr.9, îi atragem atenția primarului Chitic asupra aspectului de legalitate, având în vedere faptul că până la această dată bugetul nu a fost votat. Conform legii finanțelor publice locale, nr.237/2006, până la votarea bugetului local se pot angaja cheltuieli în limita a 1/12 sau 8,33 la sută din bugetul anului anterior, cu condiția să fi avut același tip de cheltuieli și în anul precedent. Dacă în ceea ce privesc proiectele de hotărâre nr.8 și nr.9 atragem atenția doar asupra aspectului de legalitate, în privința proiectului de hotărâre nr.7 îl atenționăm pe primarul Chitic și asupra oportunității cheltuirii unor sume de bani, unicul scop al acestui proiect fiind acela de a capitaliza imagine pentru el, folosind banii pietrenilor. Consideram că primarul Chitic ar trebui să-și suporte din buzunarul propriu gesturile de galanterie și nicidecum din bani publici.

Cu privire la proiectul de hotărâre numarul 14, îi solicităm primarului Chitic raportul de specialitate al Direcției Economice, pentru a avea la îndemană toate datele necesare la momentul votului.

În privința proiectului de hotarare nr.20, privind aprobarea dobândirii de către Municipiul Piatra Neamț a unor terenuri, în urma renunțării de catre S.C. Urbanex, solicităm completarea documentației cu declarațiile notariale din care să reiasă clar cui anume urmează a fi cedate respectivele terenuri, deoarece aceste lucruri nu reies cu certitudine din anexele la proiectul de hotărâre.

Considerăm că proiectul de hotărâre nr.22, privind închirierea unui spațiu din incinta Complexului Mall Forum Center, nu este necesar a fi votat de Consiliul Local, deoarece solicitantul dorește să achite chirie, prin urmare trebuie să se adreseze direct administratorului clădirii.

Referitor la proiectul de hotărâre nr.24, privind prelungirea contractului de delegare de gestiune prin concesiune încheiat între Municipiul Piatra Neamț și S.C Annaslim S.R.L, solicităm organizarea unei licitații pentru delegarea de gestiune.

Atragem atenția și asupra proiectului de hotărâre numărul 35, privind constituirea Autorității Urbane a Municipiului Piatra Neamț. Precizăm că în materialele anexate proiectului nu se regăsesc date precum scopul acestei autorități, atribuțiile, Regulamentul de Organizare și Funcționare sau componența. Solicităm ca și acest proiect de hotărâre să fie completat cu datele necesare până la data sedinței, astfel încat să putem lua o decizie în cunoștință de cauză.

Dorim să-i reamintim și pe această cale primarului Dragoș Chitic că nu vom vota niciun proiect de hotărâre care nu ne este adus la cunostință în termenul prevăzut de lege.

Grupul Consilierilor Locali PSD Piatra Neamț

 

pietricica turism

Lasă un răspuns