Acasă Actual La Piatra Neamț, Planul Urbanistic General este de pe vremea lui Ion...

La Piatra Neamț, Planul Urbanistic General este de pe vremea lui Ion Rotaru!

DISTRIBUIȚI
izotec

Primăria a organizat astăzi, 21 februarie, dezbatere publică în legătură cu proiectul și raportul de mediu pentru Planul Urbanistic General (PUG) al municipiului Piatra Neamț.

În opinia specialiștilor, documentul va stimula dezvoltarea orașului. Vechiul PUG a fost realizat în 1998 (!!!!!!) și este expirat, după cum a precizat prof. dr. arhitect Florin Corneliu Machedon, de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București, artizanul noului PUG al municipiului: “Pare ciudat, așa, că vin de la București ca să fac PUG-ul la Piatra Neamț. În portofoliul meu, sunt PUG-uri făcute pentru orașe foarte mari: Galați – unde am primit și un premiu, de la Bienala de Arhitectură, Râmnicu Vâlcea, Ploiești și sunt și în echipa care face PUG-ul Bucureștiului. Vreau să fiți convinși că situația PUG-urilor pentru marile orașe este dramatică, pentru că nu există date, pentru că nu întotdeauna primăriile ne sprijină. În general, un termen mediu pentru obținerea unui PUG este în jur de 8 ani, ceea ce este foarte mult, având în vedere că el expiră la un anumit moment și, la dvs., este în momentul de față expirat”.

Lucrul la noul Plan Urbanistic General al municipiului Piatra Neamț a început în 2006, dar a fost frânat de anumite modificări legislative apărute ulterior. “Preocuparea noastră este să finalizăm cât mai repede acest PUG și suntem aproape de a-l definitiva, mai trebuie 3 avize – de la Mediu, Ministerul Culturii și Ministerul Dezvoltării. Vrem să urgentăm, pentru că îmi este frică să nu apară alte modificări legislative, care vor duce la întârzierea acestui PUG. Eu sper să-l terminăm în vara acestui an“, a declarat primarul Dragoș Chitic. (Ana MOISE)

pietricica turism

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns