Acasă Actual Piatra Neamț – Bugetul generează primele discuții constructive între consilierii locali

Piatra Neamț – Bugetul generează primele discuții constructive între consilierii locali

DISTRIBUIȚI
izotec

Inițiativa consilierului Marius Ghineț s-a dovedit a fi un test pentru o mare parte a celor care au luat parte la discuția informală pe probleme de alcătuire a bugetului la Piatra Neamț. Toată lumea a admis că a fost prima discuție serioasă în care s-a dezbătut chestiuni punctuale, fără patimă și răfuieli politice, de când s-a constituit actualul Consiliu Local. Și, cu inerentele stângăcii, constituie un punct de plecare pentru viitor.

Să consemnăm în primul rând absențele. Din partea executivului nu a fost prezent administratorul public Bogdan Pușcașu, secondat de doamna viceprimar Luminița Vîrlan. Au mai lipsit, probabil motivat, o parte din consilieri: Mihai Obreja, Vasile Popescu, Adrian Ciobanu, Constantin Teodorescu, Tudor Sălăvăstru, Victor Marghidan și Adrian Ciubotariu. În sală au venit chiar și cei din conducerea societății Publiserv, directorii Adrian Niță și Elena Boengiu care s-au așezat în zona consilierilor locali PNL…

Bugetul din acest an este cu 6 milioane de lei mai mare decât anul trecut. Luând în calcul creșterile salariale din sistemul public, practic această sumă este aproape consumată. Bugetul este de 195.609.000 lei din care 191.411.000 lei reprezintă veniturile și 4.198.000 este excendent bugetar din anul anterior”, a spus primarul Dragoș Chitic. La partea de investiții, Primăria a avut furnizori neachitați la sfârșitul anului trecut în sumă totală de 1.394.000 de lei, bani plătiți în ianuarie. Sumă care va fi trecută în bugetul de anul acesta.

Cele mai ample discuții, cum era și normal, a suscitat partea de investiții. Și au venit propunerile. Consilierul local Cristian Sauciuc (PMP) vrea ca de la execuția Casei Căsătoriilor să de disponibilizeze 200.000 de lei pentru construirea unui nou loc de joacă într-o zonă a orașului care va fi stabilită ulterior. ”Vrem să fie un spațiu de joacă modern prevăzut cu teren sintetic nu cu pietriș sau nisip și care să fie monitorizat video”, a spus Sauciuc care a mai propus și amenajarea unor copertine pentru pensionarii care joacă șah și table în diverse zone din oraș. S-a discutat despre investițiile de pe muntele Cozla, despre aparatele de fitness de lângă Pârtia Cozla, care să fie mutate în zona centrală a orașului. Au mai fost și alte propuneri, dar pentru finalizare ar trebui ca în ședința din 21 martie să fie propuse amendamente care să mai și treacă la vot.

Dacă ar fi să facem un clasament al celor care au vorbit, să remarcăm vivacitatea cuplului Sauciuc- Ghineț de la PMP, intervențiile lui Cătălin Misăilă de la ALDE, ale lui Romel Bărjoveanu și Paul Pintilie de la PNL și atenția cu care au ascultat tot ce s-a discutat a celor de la PSD. (Ana MOISE)

 

pietricica turism

Lasă un răspuns