Acasă Actual Simpozion de amploare pe teme culturale la Piatra Neamț (21-23.03.2017)

Simpozion de amploare pe teme culturale la Piatra Neamț (21-23.03.2017)

Complexul Muzeal Județean (CMJ) Neamț anunță organizarea simpozionului ”Tendințe actuale în managementul cultural – Probleme de sistem și perspective”. Evenimentul, care se anunță unul de amploare (vor participa în jur de 30-40 de manageri de muzeu din întreaga țară), va avea loc în perioada 21-23 martie.

“Nu vor fi doar manageri de muzee, ci și reprezentanți ai unor organizații naționale, precum secretarul general și președintele executiv al Rețelei Naționale a Muzeelor din România, președintele INCOM România, un reprezentant al Institutului Național de Formare Culturală, unul sau doi reprezentanți ai Institutului Patrimoniului din România. Așteptăm și o confirmare a unui reprezentant al Ministerului Culturii”, a precizat dr. Iulian Ghercă, director-manager al CMJ Neamț.

Programul manifestării:

Dr. Iulian Ghercă a ținut să adauge că îl va invita la manifestare și pe Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, “care s-a implicat în activitatea culturală nemțeană, iar temele de discuție sunt de actualitate: perfecționarea, formarea și promovarea personalului din muzee, protejarea și clasarea patrimoniului, conservarea și restaurarea patrimoniului, cercetarea și activitatea științifică din muzee, legislația din domeniul cultural, precum și salarizarea personalului”, potrivit unei informări furnizate de CMJ Neamț. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: CMJ Neamț)

Lasă un răspuns