Acasă Actual La Roman, ecologia deranjează educația! Viorel Stan: “N-au decât să nu participe!”

La Roman, ecologia deranjează educația! Viorel Stan: “N-au decât să nu participe!”

DISTRIBUIȚI
izotec

În perioada 6-8 aprilie, în  Roman se derulează  o campania de plantare intitulată “Prețuiește viața, prețuiește natura!”,  la inițiativa  Primăriei Roman, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și Fundația “Episcop Melchisedec”. Parteneriatul prevede că Arhiepiscopia și Fundația “Episcop Melchisedec” donează 5.000 de puieți de  molid, iar primăria se ocupă de logistică (cazmale, lopeți, cisterne cu apă, transport personal, etc.)

Au fost  identificate locurile în care urmează să fie plantați puieții, respectiv pe cele două artere ocolitoare, pe străzile Smirodava, Dumitru Mărtinaș și Alexandru cel Bun, în zona cartierului  ANL, în parc și în ștrand. Neștiind ce impact va avea   promovarea acțiunii, cu alte cuvinte pe ce număr de voluntari se vor putea baza,  primăria și fundația  au apelat la școli. Ca și în alte dăți, ca și la alte acțiuni, când elevii au constituit colacul de salvare.

În mod surprinzător, pe adresa: mediu@primariaroman.ro s-au înscris foarte mulți voluntari, atât firme (cum ar  fi OMV Petrol, Cersanit și altele), dar și neașteptat de multe persoane particulare. Din partea cealaltă însă, a unităților de învățământ, s-au făcut auzite voci de părinți nemulțumiți (pe motiv de “Eu trimit copilul la școală să învețe, nu să sape gropi”), dar și de cadre didactice care  consideră că acțiunea deranjează procesul de învățământ, invocând articolul 97 din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, care prevede: “Cadrele didactice nu pot fi perturbate în timpul desfășurării activității didactice de nici o autoritate școlară sau publică”.

Domnul Constantin Alexa, din conducerea Fundației “Episcop Melchisedec” nu a putut fi contactat, nerăspunzând la telefon, în schimb inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, domnul Viorel Stan, a fost foarte tranșant: “Da, s-a primit o adresă din partea fundației în legătură cu acțiunea de plantare. Cei care consideră că acesta este o perturbare a activității didactice n-au decât să nu participe. Dar unele școli din Roman sunt, în perioada asta, în programul «Școala altfel» și deci pot face orice acțiuni și-au planificat. Tot așa, unii diriginți și-au planificat ca, în ora de dirigenție de mâine dimineață, de la 8 la 9, să pună puieți…”.

Încă un exemplu așadar de cât de bună e planificarea. (D.A.)

pietricica turism

Lasă un răspuns