Acasă Actual FOTO Un vițel la Primăria Târgu Neamț

FOTO Un vițel la Primăria Târgu Neamț

DISTRIBUIȚI
izotec

Un fapt inedit s-a petrecut ieri dimineață, 17 mai, la Primăria Târgu Neamț, când liniștea instituțională a fost spartă de niște răgete care nu semănau nicidecum cu vreun șef supărat de subalternii săi. Ba aveau toate caracteristicile unor mugete. Uluiala a cuprins toată armata de angajați ai instituției, de târgoveți aflați cu treburi pe la primărie, precum și de trecători. Nimeni n-a îndrăznit să întrebe cine rage în halul acela, probabil de teamă să nu afle cumva că ”autorul” ar fi biped și, eventual, humanoid.

Clipele de stupefacție au trecut, însă, repede, mai ales după ce cineva s-a prins cine e vinovatul și și-a împărtășit opinia și celorlalți. ”Supăratul” era un vițel.

Motivele supărării bovine era cât se poate de întemeiat: stătea în remorca unei autoutilitare parcate în fața primăriei și, stând probabil cam de multișor, își pierduse răbdarea tot așteptându-și stăpânul.

Cea mai potrivită abordare a avut-o viceprimarul Vasile Apopei, care, știind el ce știe, a găsit rapid o explicație ”administrativă”: ”Cred că asta e mașina pe care au achiziționat-o cei de la Eurosal. Și-au luat o mașină ecologică de tuns iarba. Oferă și îngrășământ natural, tunde și iarba ecologic, fără să polueze aerul. Deci avem și mașină să tundem iarba prin oraș”.

Până să apuce aparatul administrativ să introducă în patrimoniu vițelul, ca bun de inventar, cu posibilitate de a fi dat la Eurosal, eventual ca aport la capitalul social, a apărut și proprietarul bovinei. C-așa e cu birocrația asta, durează să faci hârtiile…! Că din acest motiv adăstase și stăpânul prin primărie…

C.T. STURZU

pietricica turism

Lasă un răspuns