Acasă Actual GALERIE FOTO “Revizorul” – o comedie “mușcătoare” la adresa corupției

GALERIE FOTO “Revizorul” – o comedie “mușcătoare” la adresa corupției

DISTRIBUIȚI
izotec

Noua premieră de la Teatrul Tineretului (TT) Piatra Neamț, ”Revizorul”, este o satiră înverșunată la adresa clasei politice actuale. Deși Gogol a scris-o în 1836, toată povestea seamănă izbitor de bine cu tot ce se întâmplă în ziua de astăzi pe plan politic și nu numai. “Revizorul” este un spectacol despre șiretenie, despre un substrat tematic abil plin de un umor caustic.

Regizorul Zakariás Zalán (prezent toamna trecută cu spectacolul “Tartuffe”, de Moliere, la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamț) se află la prima colaborare cu Teatrul Tineretului. “Încă nu-i un spectacol terminat. Mai trebuie ajustate mici lucruri la el. Îmi place foarte mult textul lui Gogol, pentru că e contemporan cu toate trădările, cu toate problemele unui oraș de la primar până la ultimul vânzător. E o oglindă a vieții noastre actuale. Îmi plac textele clasice pentru că, dincolo de mult praf și de un limbaj foarte arhaic, sunt niște lucruri care sunt tot timpul valabile, importante”.

Această prezentare necesită JavaScript.

Repetițiile la spectacol au durat o lună, timp în care regizorului ZakariásZalán i-a plăcut foarte mult să lucreze cu actorii Teatrului Tineretului, mai ales că “Revizorul” a necesitat o distribuție bogată. “Le mulțumesc pentru că au fost deschiși și am colaborat foarte bine. Revizorul o să ajungă o comedie prețioasă a TT-ului”.

O nouă reprezentație va avea loc astăzi, 14 mai, de la ora 19:00, în Sala Mare.

Distribuția: Victor Giurescu, Ecaterina Hâțu, Cătălina Bălălău, Emanuel Becheru, Florin Mircea Jr, Adina Suciu, Rareș Pîrlog, Daniel Beșleagă, Dragoș Ionescu, Andrei Merchea-Zapotoțki, Dan Grigoraș, Florin Hrițcu, Valentin Florea, Corina Grigoraș, Sonia Teodoriu, Nora Covali, Aida Avieriței, Maria Hibovski, Loredana Grigoriu, Cătălina Ieșanu. (Ana MOISE)

pietricica turism

Lasă un răspuns