Acasă Actual ITM Neamț: În construcții e bine să… nu lucrezi la înălțime!

ITM Neamț: În construcții e bine să… nu lucrezi la înălțime!

DISTRIBUIȚI
izotec

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț a verificat, în perioada 9-13 mai, firmele din construcții și a constatat că, în județul nostru, e bine să… nu lucrezi la înălțime.

Deficiențele constatate de ITM Neamț: “neacordarea de către angajator a echipamentului individual de protecție; neasigurararea măsurilor de prim ajutor în caz de accident; lipsa efectuării examenelor medicale la angajare și periodic; utilizarea necorespunzătoare a scărilor pe șantiere în ceea ce privește stabilitatea și prinderea sigură a lucrătorilor în timpul accesului pe scară; utilizarea de echipamente de muncă necorespunzătoare, care nu sunt prevăzute cu sisteme de protecție colectivă, cum sunt balustradele solide (suficient de înalte și având cel puțin o bordură, o mână curentă și protecție intermediară), platforme sau plase de prindere, suficient de solide pentru a împiedica/opri căderile de la înălțime și care să nu fie întrerupte decât în punctele de acces ale unei schele sau ale unei scări; lipsa marcajelor și a întreținerii căilor de acces la locurile de muncă”.

Au fost vizați de controale 57 de angajatori. S-au constatat 59 de deficiențe, pentru care s-au dispus 59 de măsuri de remediere. 45 de angajatori s-au ales cu 59 de amenzi, în valoare de 17.500 de lei. (M. CONSTANTINESCU)

pietricica turism

Lasă un răspuns