Acasă Actual Premieră la Târgu-Neamț: Concert marca Oana Cătălina Chițu

Premieră la Târgu-Neamț: Concert marca Oana Cătălina Chițu

DISTRIBUIȚI
izotec

Oana Cătălina Chițu, artistă berlineză de origine română, născută la Humulești, va cânta la Casa Culturii “Ion Creangă” Târgu Neamț, pe 3 iunie, de la ora 19:00. Concertul este o premieră pentru Târgu Neamț fiind a doua oară când Oana Chițu cântă pe o scenă din România.

“Publicul nemțean va participa la o poveste muzicală, care valorifică patrimoniul muzicii interbelice românești, sub numele de Bucharest Tango, un proiect în care Oana Cătălina Chițu și acordeonistul sârb Dejan Jovanovic au cântat deja, cu succes, pe multe scene ale lumii”, se arată într-un comunicat de presă primit la redacție.

“Acasă am început să cânt, de foarte mică, în corul școlii, dar și cel al bisericii, acasă am crescut cu sfâșietoarele romanțe interbelice cântate de tatăl meu, care avea o voce fantastică. În Germania am plecat în 1991 și Berlinul e locul în care am devenit și m-am dezvoltat ca artistă, dar n-am abandonat niciodată muzica sufletului meu, muzica primilor mei ani. Indiferent unde am cântat, fie Elveția sau Singapore, mi-a fost dor de casă, am tânjit după o întâlnire artistică cu oamenii locului în care m-am născut. Concertul de la Târgu-Neamț este pentru mine o bucurie îndelung asteptată”, a declarat Oana Cătălina Chițu.

“Oana Cătălina Chițu a plecat la Berlin, din Humulești, în 1991. Aici, a făcut studii africane la Universitatea Humboldt și, în același timp, a început cursurile de pian la școala de muzică Schoneberg și de canto cu Verena Rein. În timp ce studia, s-a întâlnit cu un sârb venit să studieze acordeon clasic la prestigiosul conservator Hans Eissler, Dejan Jovanovic. Doi balcanici, în Vest, înnebuniți după muzică, au hotărât să facă o formație: Romenca. Au urmat un album, Verka, turnee prin toată Europa, concerte. Apoi, o serie de întâlniri muzicale au dus la realizarea Bucharest Tango, un CD și un proiect care au dus-o pe Oana pe scene din Singapore, Lituania, Austria, Polonia, Ungaria, Elveția, Suedia, Belgia, Rusia și Germania. A semnat cu casa de discuri Asphalt Tango (care se ocupă, printre alții, și de Fanfara Ciocârlia) și în 2013 a continuat povestea românească, nostalgică, prin albumul Divine, dedicat Mariei Tănase. Se împlineau 100 de ani de la nașterea marii cântărețe atunci când s-a lansat albumul. În noiembrie 2017, Oana Cătălina Chițu va colinda berlinezii cu cele mai frumoase dintre colindele românești, într-un album și-o nouă poveste muzicală pe care o va purta prin lume”, specifică același comunicat de presă. (C.T. STURZU)

pietricica turism

Lasă un răspuns