Acasă Actual Serviciul de salubritate s-a scumpit pe Valea Muntelui și în zona Târgu...

Serviciul de salubritate s-a scumpit pe Valea Muntelui și în zona Târgu Neamț

DISTRIBUIȚI

Consilierii județeni au aprobat modificarea și completarea HCJ privind atribuirea și încheierea contractului “Delegarea prin concesiune a gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare a unităților administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară «ECONEAMȚ» din zonele 3 și 4 ale județului Neamț”.

Concret, tariful pentru tona de gunoi la persoane fizice în rural se scumpește  de la 2,56 lei/persoană la 3,26 lei, din cauza taxei de mediu. În urban, taxa crește de la 6,11 lei/persoană la 7,51 lei. Tarifele sunt fără TVA. Pentru persoane juridice este vorba de  344,00 lei/tonă fără TVA la care se adaugă taxa de mediu în cuantum 48 lei/tonă fără TVA.

Autoritățile județene trebuie să pună în executare, începând cu data de 1 mai 2017, OUG privind Fondul pentru mediu, cu modificările ulterioare, care impune o taxă de depozitare de 80 lei/tonă de deșeuri menajere. Urmare a dispozițiilor legale prin HCJ nr. 46 din 28.02.2017 a fost majorat  tariful de  depozitare la depozitul județean Girov de la 44,92 lei/tonă (inclusiv TVA) la 154,41 lei /tonă (inclusiv TVA).

Zona 3 cuprinde localitățile: Târgu Neamț, Pipirig, Bălțătești, Agapia, Vânători Neamț, Ghindăoani, Grumăzești, Drăgănești, Brusturi, Răucești, Timișești, Urecheni, Păstrăveni, Țibucani, Războieni, Tupilați, Petricani și Crăcăoani.

Zona 4 are în componență localitățile: Bicaz, Tarcău, Tașca, Bicazu Ardelean, Bicaz-Chei, Dămuc, Borca, Farcașa, Poiana Teiului, Grințieș, Ceahlău și Hangu. (Gianina BUFTEA)

pietricica turism

Lasă un răspuns