Acasă Actual Târgu Neamț – „capitala” dansului sportiv, pentru o zi

Târgu Neamț – „capitala” dansului sportiv, pentru o zi

Pentru o zi (sâmbătă, 20 mai), orașul Târgu Neamț va deveni unul dintre cei trei poli ai dansului sportiv la nivel național, alături de Oradea și București. Este o competiție zonală la care sunt așteptați sportivi din jumătatea de est a țării, dar și de la Chișinău.

Evenimentul, denumit „Cupa Cetății Neamțului”, se bucură de susținerea Consiliului Local Târgu Neamț și a Consiliului Județean Neamț fiind primul concurs de dans sportiv organizat de cluburile nemțene de profil, în județul Neamț. Locul desfășurării concursului este Sala de Sport a Colegiului Național ”Stefan cel Mare”, care în cursul zilei de vineri va fi supusă unor amenajări interioare speciale. Merită notat că în cea mai mare parte, pentru serviciile conexe legate de pregătirea acestui concurs zonal – sonorizare, lumini, amenajări interioare, achiziții, masă și cazare – au fost atrași agenți economici din Târgu Neamț și din Piatra Neamț.

De asemenea, evenimentul inedit a trezit interesul agenților economici locali, care au venit în sprijinul organizatorilor cu produse, servicii și suport financiar, menționând, până în prezent: Cofetaria Luccile, SC Amelia Com SRL, SC Arco Trust Steel SRL, SC Euro Alex Balțătescu SRL, SC ERM SRL, SC Elmar SRL, SC Pensiunea Eden SRL, Frizeria CapelliStyle, SC Elinus SRL, SC Civitas Com SRL, SC RO MAKOS SRL, SC MAPI SERVICE SRL, SC SORIDOR SRL.

Cluburilor organizatoare, respectiv Clubul de Dans Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț și Clubul Latino Impact Tîrgu Neamț, li s-au alăturat – pentru promovare– partenerii media Mesagerul de Neamț, TVN Neamț și Ziar Târgu Neamț. De asemenea, organizatorii beneficiază de suportul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Târgu Neamț, Complexul Muzeal Județean Neamț și Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

La nivel național, Federația Română de Dans Sportiv numără 211 cluburi de dans sportiv afiliate, un număr în continuă creștere. La nivelul județului Neamț, sunt cunoscute doar trei cluburi afiliate, active în Piatra Neamț și Târgu Neamț, fapt ce ne plasează în jumătatea de jos a statisticilor privitoare la gradul de acoperire și promovare a acestui gen de sport plin de eleganță și culoare.

Nu în ultimul rând, din anul 2000 – cu începuturi timide – acest gen sportiv s-a dezvoltat constant, astfel încât – în ultimii ani – sportivii din România și-au adjudecat topul clasamentelor internaționale. Nivelul de pregătire a sportivilor români este – de asemenea – unul dintre cele mai ridicate din lume, iar dansul sportiv a devenit unul dintre cele mai performante genuri sportive practicate în România. (M.N.)

 

Lasă un răspuns