Acasă Actual ACTUALIZARE GALERIE FOTO Incendiu de proporții la fabrica de ciment din Tașca

ACTUALIZARE GALERIE FOTO Incendiu de proporții la fabrica de ciment din Tașca

DISTRIBUIȚI
izotec

Actualizare 17 iunie: După ce au lichidat incendiul, pompierii au stabilit că flăcările au izbucnit din cauza unor scântei, produse de un aparat de sudură cu care a lucrat un muncitor. Banda transportoare, în lungime de 180 de metri, a ars în totalitate, cu tot cu elementele de rulare.

Actualizare 22:45: Mai erau câteva focare mici, dar pompierii erau optimiști că vor lichida incendiul în cel mai scurt timp. Vor urma procedurile pentru identificarea cauzei exacte și stabilirea pagubelor.

***********

Actualizare, ora 22.05: Pompierii au reușit în urmă cu câteva minute să lichideze incendiul din turn și acționează cu autoscara pemtru a stinge restul benzii transportoare care arde încă cu flacară deschisă. Intervenția este condusă de colonelul Ioan Nițică, seful ISU Neamț.

********

Actualizare: Pentru a putea da cu apă în turnul din care în continuare iese fum gros, pompierii au solicitat întreruperea tensiunii. Din ce în ce mai mulți angajați au venit la fabrică oferind ajutor. La această oră se pare că restul fabricii este în stare de funcționare.

*******

Știre inițială: În urmă cu aproximativ o oră, a luat foc o bandă transportoare a fabricii de ciment din Tașca. Banda este lungă de aproape 200 de metri și arde pe toată lungimea ei. Incendiul s-a extins și la unul dintre turnurile aprovizionate de banda transportoare, aici fiind folosită o autoscară pentru stingerea incendiului. Șapte mașini de intervenție plus autoscara se află la fața locului și încearcă să țină flăcările sub control.

Această prezentare necesită JavaScript.

Zeci de persoane, turiști și localnici s-au strâns la fața locului, filmând și urmărind intervenția.

Banda nu poate fi stinsă în acest moment, cad bucăți mari de material aprins din locuri în care, în urmă cu 5 minute, se dădea cu jet de apă. Partea de jos a benzii este deja în totalitate cuprinsă de flăcări, după ce s-au dat câteva mașini de apă pe ea. Eforturile pompierului de pe autoscară se concentrează pe stingerea turnului și a porțiunii de bandă care ajunge la el pentru a nu se reaprinde. Cu toate acestea continuă să iasă un fum gros din turn.

Vom reveni cu amănunte.

pietricica turism

Lasă un răspuns