0233 235.907 office@mesagerulneamt.ro

Doi arheologi și-un tricou, protest în Poiana lui Nifon

smart

Cosmin Niță și Costică Asăvoaie, cei doi temerari care-și petrec verile, de câțiva ani încoace, încercând să scoată la lumină misterele din Poiana lui Nifon, au protestat, și ei, împotriva modului în care se finanțează activitatea arheologică.

http://mesagerulneamt.ro/wp-content/uploads/2017/04/Banner-web-Tehnoprod-04-2017.jpg

Noi am protestat un pic mai târzior, dar am vrut să arătăm că ne alăturăm protestelor care au avut loc la Noaptea muzeelor”, a declarat Cosmin Niță. ”N-am avut decât un tricou, pe care l-am îmbrăcat, pe rând, ca să facem poze. Pe tricou scrie ”Muzeele nu sunt cultură de rangul III”, însă dacă ar fi să vorbesc despre finanțarea activității arheologice o pot încadra, liniștit, la rangul zero. Singura instituție care ne-a ajutat până acum este Primăria Vânători. Am făcut niște panouri pentru fiecare obiectiv în parte, cu explicații în română, engleză, franceză, germană și rusă, pornind de la ideea că ne-am trezit pe șantier cu niște nemți și cu niște francezi, care nu știu cum de s-au rătăcit până la noi, dar au fost foarte interesați de săpăturile arheologice”.

Despre cei doi arheologi, despre activitatea lor și, mai ales despre condițiile în care lucrează, Mesagerul de Neamț a scris acum doi ani . De atunci nu s-a schimbat absolut nimic, în afară de panourile care vor fi montate în această vară.

C.M.

Despre autor
Adresa: str. Baltagului, nr. 6, Piatra Neamt telefon: 0233/235.907 fax: 0333/816.194

Scrie comentariu

*