0233 235.907 office@mesagerulneamt.ro

Farmacia de acum și de-altădată la Roman

pietricica turism

La  Muzeul de Istorie din Roman s-a deschis o expoziție temporară, având ca temă viața farmaceutică din Roman de la începuturile ei și până aproape în contemporaneitate. Pot fi văzute rețete eliberate de medici la începutul secolului XX, instrumentar și aparatură specifice farmaciei, recipiente și produse recomandate în tratamentul bolnavilor în urmă cu mai bine de 100 de ani.

Totodată, s-a desfășurat un simpozion cu aceeași temă, simpozion precedat de o prelegere susținută de dr. Richard Constantinescu, de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași, intitulată ”Nicolaie Manolescu-Strunga și «Chestiunea țărănească»”. Cu acest prilej, doctorul Constantinescu și-a prezentat și lucrarea de analiză a volumului ”Pericolul neisprăviților”, de Gr. T. Popa.

http://mesagerulneamt.ro/wp-content/uploads/2017/04/Banner-web-Tehnoprod-04-2017.jpg

Sunt născut la Roman și primele două luni și un pic din viață le-am trăit aici”, și-a început doctorul Richard Costantinescu prelegerea. ”De prin 2006, m-am pornit la un drum nu foarte simplu, de editare a operei publicistice și nu numai a doctorului Grigore T. Popa, am publicat deja șase volume și sper să ajung la 10 plus…

Obiectele prezentate în expoziție aparțin unor farmaciști și colecționari din Roman, iar expoziția rămâne deschisă publicului până pe 15 iulie a.c. (D.A.)

GALERIE FOTO:

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Despre autor
Adresa: str. Baltagului, nr. 6, Piatra Neamt telefon: 0233/235.907 fax: 0333/816.194
  1. Nanu Reply

    Da aceia erau farmacisti ,nu vanzatori la tejghea !

Scrie comentariu

*