Acasă Actual Despre plagiat Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț: cine a copiat de...

Despre plagiat Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț: cine a copiat de la cine?

DISTRIBUIȚI
izotec

Am aflat din presă că directorul interimar al Spitalului din Piatra Neamț, avocatul Liviu Negelschi – eliminat din concurs pe motiv că nu a respectat regulile din dosarul de înscriere – ar fi depus o petiție/ plângere împotriva lui Nicolae Lambru, candidatul rămas pe funcție, pe motiv de plagiat.

Nu intrăm în prea multe amănunte, subiectul este o mică porcărie, provocată pentru a arunca lături asupra celui care a ajuns să se lupte pentru strugurii de la spital, din partea unuia care i-a gustat și ar fi vrut să mai rămână, că i-au plăcut. Evident, nici descoperirea apei ude din trecutul domnului Lambru, că ar fi lucrat la SRI, nu este străină de același scenariu.

Pentru a lămuri lucrurile, să spunem că datele respective, publice și la vedere, au apărut în cele două lucrări de concurs, pentru că sunt date, să le zicem statistice, de la care pornește orice analiză serioasă pentru posibila gestionare a spitalului. Ele conțin informații despre situația economică a spitalului în anumite momente. Cine vrea mai multe amănunte le poate afla din niște lucrări ale unor doamne care au făcut cursuri prin București, cursuri aprobate chiar de conducerea spitalului. În treacăt fie spus, aceste lucrări – și ele destul de asemănătoare – au, la rândul lor, o sursă comună.

Dacă luăm de bune cele spuse de dl. Negelschi, trebuie să ducem raționamentul până la capat, cu copy/paste. Pe același raționament,putem spune că au fost luate cu copy paste date de la serviciile spitalului, care au adunat datele și le-au trimis către manager și care apoi au fost puse în raportul făcut de acesta președintelui Consiliului Județean Neamț.

Cine vrea să vadă una-alta din pozițiile apărute în presă poate da click aici, aici sau aici.

Valentin Bălănescu

pietricica turism

Lasă un răspuns