Acasă Actual Interzis în curtea Palatului Cnejilor prin poarta principală

Interzis în curtea Palatului Cnejilor prin poarta principală

DISTRIBUIȚI

Palatul Cnejilor din comuna Ceahlău, monument aflat în mare suferință și într-o stare de degradare vizibilă, a fost subiectul principal al ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, din 5 iulie.

Această prezentare necesită JavaScript.

În calitatea sa de președinte al comitetului, prefectul Vasile Panaite a semnat că «Se aprobă Planul referitor la măsurile și acțiunile specifice pentru punerea în siguranță a monumentului istoric „Palatul Cnejilor”, comuna Ceahlău, județul Neamț, prevăzut în anexă, parte integrantă la prezenta hotărâre».

Planul referitor la măsurile de punere în siguranță prevede ca accesul în curtea palatului prin zona pietonală, pe sub intrarea principală cu arc să fie interzis. De asemenea, pentru siguranța turiștilor, de mâine, 7 iulie, va fi limitat culoarul de trecere a celor două căi de acces actuale, adiacente turnurilor, iar zona va fi semnalizată cu un panou de avertizare ”asupra pericolului de prăbușire a elementelor de zidărie din piatră”. În spațiile unde riscul este iminent, accesul va fi interzis. Totodată, începând de ieri, 5 iulie, traficul greu, peste 3.5 tone, pe strada adiacentă monumentului istoric este interzis.  Până pe 14 iulie, primarul de Ceahlău are termen să taie vegetația arboricolă din zona monumentului, iar până pe 4 august să comande un studiu geotehnic ”în vederea stabilirii măsurilor ce se impun pentru consolidarea monumentului istoric”. (C.M.)

Nota redacției: Mesagerul de Neamț a adus în atenția opiniei publice situația Palatului Cnejilor. Materialele pot fi recitite aici și aici.

pietricica turism

Lasă un răspuns