0233 235.907 office@mesagerulneamt.ro

Fostul primar de Bârgăuani își vrea funcția înapoi și se ”luptă” cu prefectul

pietricica turism

Petrică Șchiopu, fostul primar de Bârgăuani, a dat în judecată Prefectura Neamț pe două fronturi, cerând mai întâi suspendarea actului administrativ prin care a fost scos din funcție și apoi anularea acestuia. El a înaintat două acțiuni Tribunalului Neamț, în ziua de 8 august și urmează să primească termen. Același drum a fost parcurs de fostul primar de Agapia, Neculai Nastasă, care a trecut de două termene de judecată și are o nouă înfățișare pe 10 octombrie 2017, astfel de litigii fiind în general de durată.

http://mesagerulneamt.ro/wp-content/uploads/2017/04/Banner-web-Tehnoprod-04-2017.jpg

Dar Neculai Nastasă și Petrică Șchiopu nu au în comun doar lupta în instanță, ci și ”împrejurările” în care au ajuns în această situație. Soarta lor a fost pecetluită de Agenția Națională de Integritate. Primarul de Agapia avea niște legături cu o asociație de creștere a animalelor, în timp ce Petrică Șchiopu avea contracte cu ConsumCoop, unde administrator era sora sa. În luna aprilie a anului 2014, inspectorii de integritate au stabilit: „Petrică Șchiopu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, întrucât, în calitate de primar, având un interes personal de natură patrimonială, a achiziționat materiale de construcții de la Cooperativa «ConsumCoop Bârgăuani», al cărei administrator este sora sa (achiziție efectuată prin încheierea a două contracte încheiate între cooperativă și primărie). De asemenea, sora persoanei evaluate a achiziționat un imobil aflat în patrimoniul Primăriei Bârgăuani, printr-un contract de vânzare-cumpărare”.

După 3 ani de procese, pe 30 martie 2017, Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat definitiv și le-a dat câștig de cauză inspectorilor de integritate. Încă din acel moment, Petrică Șchiopu ar fi trebuit demis. Prefectul a amânat decizia până pe 24 iulie 2017. Între timp, primarul și-a scris demisia, dar începând cu data de 1 august. Ordinul prefectului a venit, însă, cu o săptămâna mai devreme. Acum, Petrică Șchiopu își încearcă norocul în justiție. Iar ANI a amendat prefectul pentru că a întârziat să emită ordinul. E vorba despre actualul prefect, numit în funcție la sfârșitul lunii aprilie.

C.M.

Despre autor
Adresa: str. Baltagului, nr. 6, Piatra Neamt telefon: 0233/235.907 fax: 0333/816.194

Scrie comentariu

*