Acasă Actual SF-uri nemțene: CMI Urban oferă 68,82 % redevență pentru administrarea Pieței Centrale

SF-uri nemțene: CMI Urban oferă 68,82 % redevență pentru administrarea Pieței Centrale

DISTRIBUIȚI
izotec

Deschiderea plicurilor la licitația pentru selectarea unui administrator la Piața centrală din Piatra Neamț nu a creat nici un fel de emoție și nu a adus nici o surpriză. S-au înscris patru competitori, asocierea Palina Com- Xdata Soft fiind eliminată pentru că au depus actele prea târziu, care au făcut următoarele oferte pentru redevență:

  • Kristal SA Piatra Neamț– 30%
  • Ralco Team SRL București– 40%
  • CMI Urban, societatea în insolvență- 68,82%

Dacă nu se întâmplă nimic deosebit, CMI Urban ar trebui să fie declarată câștigătoarea competiției, cu amendamentul că o asemenea redeveță amintește de cea pe care Urban o plătea Primăriei pentru Mall, care era de 90%. Și despre care se spunea că a dus societatea pe marginea insolvenței.

Despre cum se poate ca o societate să ofere o asemenea redevență, despre alte calcule făcute cu mult timp înainte de licitație, pe larg, cu altă ocazie, în ediția scrisă. În mod sigur se preconizează o mărire substanțială a tarifelor pentru întreținerea spațiilor verzi.

(V.B.)

PS: Deja se vorbește despre o contestație a procedurii.

PS 2: dl. consilier local Teodorescu, un împătimit al exactității administrative, lucru probat în documente al instituției numită Primăria Piatra Neamț, ne-a atras atenția asupra unor greșeli apărute în articol. Îi multumim mult pe această cale, dar și sugerăm să citească la fel de atent și documentele pe care le votează în Consiliul Local. Ar avea o groază de corectat, mai ales greșelile premeditate și apoi votate de majoritate.

pietricica turism