Acasă Actual ACTUALIZARE Director cu competențe multiple la conducerea Apa Serv

ACTUALIZARE Director cu competențe multiple la conducerea Apa Serv

Vlad Angheluță a fost numit la șefia companiei județene Apa Serv și destui vor spune că este o surpriză, chiar și pentru mulți membri PSD, ținând cont de răceala vizibilă instalată între Ionel Arsene și acesta. În realitate, nu este nicio surpriză, dată fiind penuria de oameni de la PSD pregătiți să preia funcții în Neamț și faptul că Angheluță are un garant, în persoana primarului de Târgu Neamț, Daniel Harpa.

Noul șef de la Apa Serv este un fel de persoană multi-tasking, fiind folosit acolo unde este nevoie de el, pe ideea că e suficient de inteligent cât să nu facă greșeli majore și a căpătat destulă înțelepciune cât să nu nu mai confunde funcția cu puterea în administrație.

Cariera lui Vlad Angheluță, după 2012, a avut urcușuri, dar și coborâșuri. Mai întâi subprefect apolitic numit de partid, apoi prefect numit în aceeași manieră. A devenit, apoi, administrator public al județului, cu perspectiva de a fi mâna dreaptă a lui Ionel Arsene, până când a reușit să-l scoată din sărite pe șeful de la Consiliul Județean, care l-a trimis rapid în penitență, pe postul ce-i fusese rezervat, de director al Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgu Neamț. Post scos la concurs când dl Angheluță era încă prefect al județului, deci cu puține emoții în momentul concursului, ținând cont de competențele și CV-ul candidatului, dar și de faptul că puțini s-ar fi încumetat să concureze cu prefectul.

Numirea dlui Vlad Angheluță ca șef la Apa Serv SA, societate a Consiliului Județean, cu probleme reale de imagine și funcționare, reprezintă un pariu pentru conducerea Consiliului Județean și a PSD. Dacă nu se rezolvă problemele, dl Angheluță va putea pune punct carierei administrative, chiar dacă nu și celei politice, unde contează mai mult ascultarea decât performanța. Pentru că va conta cine va prelua monstrul care administrează distribuția apei în Neamț. Dacă rezolvă problemele și toată lumea va fi mulțumită – susținători, clienți, furnizori, parteneri de afaceri/lucrări, atunci va binemerita orice funcție aleasă, locală sau la Capitală.

Strict din punctul de vederea al unui loc de muncă, Vlad Angheluță nu riscă foarte mult deoarece a făcut solicitare de suspendare a contractului pe care îl avea la Direcția de Asistență din cadrul Primăriei Tărgu Neamț.

Valentin Bălănescu

Actualizare:

Declarație Vlad Angheluță după semnarea contractului de mandat: “Astăzi, am semnat contractul de mandat cu reprezentantul Consiliului de Administrație, pe o perioadă scrisă foarte clar în contract. Contractul este valabil pe durata suspendării titularului funcției de director general până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești de suspendare a directorului general. Lista de obiective este complexă , dar eu pun mare preț pe modul cum este organizată compania și pe oamenii care lucrează în companie. Una dintre primele întâlniri, în afară cu cei din conducerea companiei și cu reprezentanții celor două sindicate ale companiei va fi cu ceilalalți angajați din companie pentru a le afla problemele. O prioritate a mea este să închid în bune condiții POSD-ul de mediu trecut, apoi buna funcționare operativă a companiei în ceea ce privește gestionarea lucrărilor de întreținere curente, precum și a avariilor, o bună comunicare cu tot ce înseamnă interfața cu consumatorii, prin intermediul presei și prin alte canale de comunicare. Îmi doresc o bună conlucrare strânsă cu AGA, cu CA, cu ADI AQUA Neamț și cu acționarii majoritari ai companiei, pentru a proiecta în bune condiții și a realiza Master Planul și pe partea a doua de program de infrastructură mare”.

Lasă un răspuns