Acasă Actual Târgu-Neamț: Bursa de idei, un proiect civic dedicat tinerilor

Târgu-Neamț: Bursa de idei, un proiect civic dedicat tinerilor

Primăria Târgu-Neamț provoacă cetățenii, în special pe cei tineri, să se implice activ în viața socială, economică și administrativă a urbei. Asociația “Ansamblul Ozana”, în parteneriat cu Primăria Târgu Neamț, dorește să ofere cetățenilor orașului ocazia unei participări active în problemele comunității prin organizarea unui concurs de idei, BURSA DE IDEI 2017 TÂRGU NEAMȚ, ediția I. Domeniile la care orice cetățean își poate înscrie ideile sunt: educație, sănătate, cultură, sport și divertisment, antreprenoriat, economic, social și administrarea orașului. Înscrierea se face pe baza unui formular în care se menționează domeniul și se prezintă ideea. Este necesar să descrieți și să argumentați cât mai convingător propunerea. Formularul completat se expediază pe adresa de e-mail a Primăriei Târgu Neamț: tgnt@primariatgneamt.ro sau se depune la Biroul 32 al instituției. Formularul de înscriere se găsește tot la Biroul 32, dar poate fi descărcat și de pe pagina de Facebook a Primăriei Târgu Neamț.

Din lucrările finaliste, juriul Bursei de Idei (reprezentant primărie, reprezentant educație, reprezentant cultură și sport, reprezentant antreprenoriat și reprezentant mass-media locale), în baza criteriilor de selecție (inovație, creativitate, realizabil, impact social și economic pozitiv, sustenabilitate), va alege trei idei câștigătoare ce vor fi premiate. Premiile au valoarea de: Locul I – 300 lei, Locul II – 200 lei, Locul III – 100 lei. Concursul se adresează cetățenilor peste 16 ani. Înscrierea se face în perioada 15 octombrie-12 decembrie 2017, ora 16:00, jurizarea va fi în intervalul 12 decembrie-16 decembrie, iar premierea câștigătorilor va avea loc pe 16 decembrie, ora 14:00 la Casa Culturii „Ion Creangă”.

„În perioada următoare dorim să implementăm în orașul nostru un proiect numit Bursa de idei. În acest proiect se pot implica toți cetățenii orașului începând cu vârsta de 16 ani, iar cei sub 16 ani vor trebui să aibă acordul părinților.  Acest proiect l-am început ca urmare a unor discuții avute cu unii cetățeni din orașul Târgu-Neamț, atât din societatea civilă, dar nu numai. Ideile vor fi publicate pe adresa de e-mail a primăriei sau pe adresa mea personală, după care toate aceste idei vor fi analizate și selectate de o comisie, de un juriu și vor fi alese trei idei care vor fi și premiate, cu bani de la bugetul local. Fac apel către cetățenii orașului să trimită idei și proiecte pentru orașul nostru. Este datoria noastră, ca în calitate de cetățeni ai acestui oraș să ne implicăm în dezvoltarea urbei, să venim cu idei și soluții. E ușor doar să critici de pe margine”, a spus primarul Daniel Harpa. (C.T. STURZU)

Lasă un răspuns