Acasă Advertoriale Cum să alegi salteaua potrivită pentru nevoile tale?

Cum să alegi salteaua potrivită pentru nevoile tale?

Se spune că somnul are efectul unui medicament. Potrivit specialiștilor, un somn bun este echivalent cu sănătate, dar acest lucru nu se poate face fără o saltea potrivită.

De ce este important ca oamenii să se odihnească:

  1. Pe parcursul orelor de somn, se reface nivelul celulelor, se secretă nivelul de hormoni necesari dezvoltării fizice.

  2. Somnul este important pentru îmbunătățirea memoriei, întrucât zonele din creier active pe perioada învățării se reactivează în orele de somn.

  3. Pe parcursul orelor de odihnă, creierul lucrează intens la eliminarea substanțelor chimice acumulate din activitățile desfășurate pe parcursul zilei.

  4. De câțiva ani se cercetează dacă există vreo legătură dintre somnul insuficient și creșterea riscului de dezvoltare a bolii Alzheimer.

  5. Studiile relevă faptul că lipsa unui somn de calitate poate duce la oboseală acută și implicit la depresie.

  6. Somnul de calitate ajută la reglarea imunității, pentru că un corp obosit nu poate produce hormonii necesari luptei împotriva diverselor boli.

  7. Performanța academică ori sportivă este influențată de numărul de ore de somn, dar și de calitatea acestuia.

  8. Studii recente încearcă să demonstreze o relație de dependență între somn și metabolism.

Alegerea tipului de saltea potrivită pentru fiecare

După ce am aflat care sunt motivele pentru care este important să ne odihnim și să avem parte de un somn de calitate, haideți să descoperim împreună care sunt câteva dintre modelele de saltea dintre care puteți alege, astfel încât să corespundă necesităților voastre și ale familiei voastre.

Salteaua ortopedică de tip relaxa, pe arcuri

O saltea ortopedică, pe arcuri, face parte din gama produselor ergonomice și oferă suport pentru corp, menține coloana vertebrală într-o poziție corectă. Totodată, prin structura saltelei, se favorizează circulația aerului, prin montarea butonilor laterali ai saltelei, eliminarea umidității datorate transpirației și protejează contra acarienilor, pentru că materialul saltelei a fost tratat special în acest sens. Saltelele sunt realizate cu arcuri de tip Bonell, spre exemplu, adică din oțel carbon de 2,2 mm, ceea ce conferă un raport optim între gradul de elasticitate și gradul de rigiditate, asigurând un confort perfect.

Acest tip de saltele au aproximativ 200 de arcuri (patul single), respectiv 400 de arcuri (patul matrimonial). Salteaua este rigidă datorită unui strat din poliuretan SISTEM BOX de aproximativ 5 cm, ce nu se poate deforma din cauza densității sale. De asemenea, are cusut un strat de fetru rigid, de 1200 gr/mp, iar husa de suprafață este realizată dintr-un material rezistent, realizat din bumbac matlasat și vată antialergică din bumbac, conferind o stare de confort pe toată suprafața de dormit. Fiecare față a saltelei (de vară ori de iarnă) are un strat de material antialergic și antiperspirant, de 300 de grame. Salteaua suportă o greutate maximă de 110 kg/pers. Pe laterala saltelei, există mânere care facilitează manevrarea acesteia.

Salteaua medicală Memory

Acest tip de saltea are proprietatea de a scădea temperatura cu până la 4 grade mulțumită inserției de gel din stratul de Memory Foam. Căldura se disipă în mod uniform pe toată suprafața saltelei și se menține o temperatură constantă. Cu alte cuvinte, salteaua creează un efect de fresh, o senzație de prospețime. Spuma din interiorul saltelei reacționează la greutatea și căldura corpului și oferă suport pe toată perioada de odihnă. Structura saltelei de memorie conferă beneficii anatomice excelente pentru circulație și coloana vertebrală, se adaptează formei corpului, ajutând la reducerea tensiunii articulațiilor. Acest material special din care este concepută salteaua reduce punctele de presiune, coloana fiind mereu în poziție corectă, ceea ce este recomandat în special persoanelor care suferă de scolioză, hernie ori sciatică.

Stratul superior al saltelei Memory Aquagel-AirFresh este de 2 cm (densitate 50 kg/mc), iar stratul inferior este format din spumă poliuretanică de 14 cm HD-High Resilience (densitate 30 kg/mc). Din componența acestui tip de saltea, face parte și un strat de material termoregulator, antiperspirant și antialergic, de 300 gr/mp, pe ambele părți ale saltelei. Materialul care acoperă salteaua este îmbunătățit cu microcapsule de aloe vera și este tratat împotriva acarienilor și microorganismelor. Acest material aduce multe beneficii pentru organism, pentru că el calmează, menține o temperatură constantă și revigorează pielea.

Salteaua de cocos Memory Foam

Este o saltea similară cu cea pe bază de aloe vera Memory Foam, dar include și un strat de 1,5 cm de cocos. Diferența constă în numărul de straturi care formează salteaua: strat superior de 4 cm din spumă memory foam (densitate 60 kg/mc), strat central de 1,5 cm din cocos natural inserat între plăcile din spumă de poliuretan de 8 cm HD-High resilience (densitatea de 38 kg/mc), strat inferior format din spumă poliuretan de 8 cm HD-High resilience (densitatea de 38 kg/mc).

Ca și celelalte saltele, include mânere laterale pentru manevrarea facilă, iar banda tridimensională permite o aerisire internă constantă și protejează salteaua de bacterii și mucegai. Cu alte cuvinte, aerul trece prin această bandă, se ventilează toată salteaua care rămâne uscată.

Salteaua de tip Latex

Acest tip de saltea include un strat superior format din latex natural Clima 7 zone cu o portantă de 17 cm. Și la acest model de saltea există o bandă tridimensională, care permite aerisirea internă constantă și, practic, protejarea de bacterii și mucegai, salteaua rămânând uscată. Celelalte straturi ale saltelei includ poliuretan indeformabil și fibre antipraf și antialergen. Acest strat de material este de 300 gr/mp, pe ambele părți ale saltelei.

Acestea sunt câteva dintre modelele de saltea oferite de producătorul autohton Previ, care folosește tehnologie italiană de înaltă calitate. Pentru detalii, puteți accesa următoarele date de contact:

SC PREVI SRL 

Adresa: Sos. Pipera – Tunari, nr. 29 bis
Cod poștal: 077190 – Voluntari,

Jud. Ilfov, România

Tel: 021.230.84.11
Mobil: 0723.588.021/0735.856.029

e-mail: office@salteleprevi.ro

SC PREVI SRL – Constanța

Adresa: Str. I. Ghe. Duca, nr. 12; Constanța

Tel: 0241.660.938/ 0788.299.461

Fax: 0241.660.938

e-mail: salteleprevi_ct@yahoo.com

 

 

Lasă un răspuns