Acasă Actual 1.389 familii fără curent electric! ANM prognozează ninsori și viscol până pe...

1.389 familii fără curent electric! ANM prognozează ninsori și viscol până pe 4 decembrie!

DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) nu a prelungit avertizarea cod galben emisă pe 1 decembrie, dar a actualizat informarea meteorologică de ninsori și intensificări ale vântului.

“În cursul nopții de sâmbătă spre duminică (2/3 decembrie), în Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși local 20-25 l/mp și izolat 35 l/mp. Începând din dimineața zilei de duminică (3 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre sud-vestul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor. În Banat, Crișana, Maramureș, nordul Moldovei și local în Transilvania și la munte vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în masivele vestice ale Carpaților Meridionali. Izolat se va semnala polei. Cu precădere pe parcursul zilei de duminică (3 decembrie), vântul va avea intensificări temporare, în regiunile sudice cu viteze de 50-55 km/h, iar în zona montană, mai ales pe creste vor fi rafale de peste 60-70 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Pe parcursul nopții de duminică spre luni (3/4 decembrie), precum si în timpul zilei de luni (4 decembrie), local și temporar vor fi intensificări ale vântului, mai ales la munte, unde rafalele vor depăși 60-70 km/h, iar pe creste 80-90 km/h, spulberând zăpada”, avertizează ANM.

Cel puțin deocamdată, după cum rezultă din informarea Prefecturii Neamț, în județ nu au fost probleme grave. Doar obișnuitele de acum (DIN PĂCATE!) localități rămase pe întuneric. “Raport operativ DELGAZ GRID ora 10:00: 1 linie electrică nealimentată parțial cu 26 posturi de transformare nealimentate, 1.389 consumatori nealimentați în localitățile Poiana Largului, Călugareni, Pârâul Mare, Ceahlău, Bistricioara. Se acționează cu o echipă și se efectuează manevre de depistare efect și remediere. Prefectul Vasile Panaite se află în zona menționată pentru a coordona acțiunile. Pe drumurile naționale din județ, azi noapte au acționat 26 de utilaje de deszăpezire, răspândind 153 tone de sare. Astfel, drumurile la această oră sunt umede cu porțiuni de zăpadă tratată sub 1-2 cm. Ninge abundent în zona de munte. Se circulă în condiții de iarnă”, precizează Prefectura Neamț. (M. CONSTANTINESCU)

pietricica turism

Lasă un răspuns