Acasă Actual Aproape 8.000 de salariați au condiții mai bune de muncă

Aproape 8.000 de salariați au condiții mai bune de muncă

DISTRIBUIȚI

O singură firmă, cu activitate de comerț, a ignorat recomandările inspectorilor de muncă și a fost sancționată cu avertisment. Un salariat al societății a suferit un accident de muncă, iar Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț a constatat situația și a impus luarea măsurilor pentru protejarea angajaților. Administratorul firmei avea de făcut o actualizare a factorilor de risc de accidentare și îmbolnăviri profesionale, pentru toate activitățile. “La verificările desfășurate, inspectorii de muncă au constatat că angajatorul nu și-a îndeplinit această obligație și i s-a aplicat un avertisment contravențional. Accidentul de muncă s-a soldat cu incapacitate temporară de muncă pentru salariat”, a declarat Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al ITM Neamț. Documentul de reevaluare a factorilor de risc dintr-o unitate se întocmește de către specialistul desemnat pe probleme de securitate și sănătate în muncă (SSM) din acea unitate, ori de către un expert SSM.

Este singurul caz de ignorare a măsurilor dispuse de ITM Neamț din cele 35 de societăți comerciale verificate în perioada iunie-noiembrie 2017. Toate aceste firme au avut accidente de muncă în ultimii 5 ani și au fost cuprinse într-o campanie de control a ITM care a verificat dacă au fost remediate neregulile care au dus la producerea accidentelor. La cei 35 de agenți economici s-a impus remedierea a 181 de abateri de la normele de protecția muncii, care au concurat la evenimentele de muncă apărute.

Înainte de a fi controlați, agenții economici au fost înștiințați, printr-o sesiune derulată în luna mai la sediul ITM Neamț, la care au lipsit doar 2 angajatori. Astfel, unitățile au avut timp suficient la dispoziție să înlăture ceea ce a dus la producerea accidentelor și să se pună la punct cu obligațiile impuse de normele de protecția muncii, 7.795 de salariați ajungând să lucreze în condiții mai bune. (C.I.)

pietricica turism

Lasă un răspuns