Acasă Actual Poliția Neamț anchetează moartea Anei Geanina Sechel după naștere

Poliția Neamț anchetează moartea Anei Geanina Sechel după naștere

DISTRIBUIȚI
izotec

Poliția Neamț a deschis dosar de ucidere din culpă referitor la moartea Anei Geanina Sechel după naștere. Ancheta a pornit, în primă fază, în jurul faptei. În funcție de ce vor stabili medicii legiști și de analizele histopatologice s-ar putea contura dacă și care sunt persoanele responsabile.

“În ziua de 1 decembrie, imediat după moartea pacientei, s-a deschis dosar de ucidere din culpă asupra faptei, urmând ca în baza cercetărilor să se stabilească persoanele vinovate”, a declarat Elena Bulgărea, purtărorul de cuvânt al Poliției Neamț.

De astăzi, 6 decembrie, hârtiile la dosar curg dinspre Spitalul Județean de Urgență (SJU) Neamț. Dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar SJU, spune că “astăzi am primit adresă de la poliție să trimitem copii după foaia de observație a pacientei, procedurile interne de pe secția obstetrică-ginecologie, date despre medicii care s-au ocupat de pacientă – fișa postului, specializări”. Între timp, spitalul continuă propria ancheta internă ajunsă în faza strângerii imaginilor de pe camerele de supraveghere din secții.

Și Colegiul Medicilor Neamț a început cercetările, după cum ne-a declarat ieri, 5 decembrie, dr. Josef Koszeghi. Doar că “facem o analiză asupra acestui caz, nu neapărat pe o culpă, ne-am autosesizat, familia nu ni s-a adresat”, afirmă președintele colegiului. (C.I.)

pietricica turism

3 COMENTARII

  1. Acest dr. (…) , acum 8 ani întrebă un pacient care mergea la pansat: “n-ai murit”. Asta cred că spune multe, vorbind de comportentul doctorilor față de pacient.

  2. Eu încă mă întreb: cum e posibil ca doctorul cardiolog să ajungă la patul pacientei după 3 ore??? În condițiile în care maternitatea e la etajul 4 iar cardiologia, la etajul superior?
    Dr. cardilog asigura toate urgențele în acea zi? Și în UPU, și pe secție, și pe unde mai era chemat(ă)?
    Tatăl meu a murit acum doi ani la SJ Neamț după ce a așteptat un medic specialist timp de 24 de ore. Mă rog, să zicem că la 75 de ani nu mai ai prioritate. Să zicem…
    Dar o lăuză?
    Ce șanse avem noi, muritorii de rând ajunși la spital, dacă spitalul e aglomerat iar medicii dau indicații terapeutice prin telefon?

Lasă un răspuns