Acasă Actual Bonificația pentru plata anticipată a impozitelor, redusă la jumătate

Bonificația pentru plata anticipată a impozitelor, redusă la jumătate

La Roman, de luni, 8 ianuarie, a reînceput încasarea taxelor și impozitelor locale. Până acum, adică din data de 3 ianuarie, s-au putut achita la ghișeele Direcției de Impozite și Taxe Locale Roman doar amenzile de tot felul: de circulație, emise de Poliția locală pentru parcări neregulamentare, pentru încălcări ale Legii nr. 61 privind ordinea și liniștea publică, pentru cerșetorie, etc. De  luni, 8 ianuarie, se pot plăti taxele de concesiune pentru teren (inclusiv pentru garaje), impozitele locale (pe teren, pentru autovehicule),  taxele pentru ocuparea terenului, dar și alte taxe aferente unor cereri pentru obținerea autorizațiilor de construire și certificatelor de urbanism, taxele de autorizare pentru spațiile comerciale și pentru activitățile de producție, taxele de vizare ale autorizațiilor taxi, etc., etc.

Diferența față de anii trecuți este că bonificația acordată de Consiliul Local pentru plata integrală a taxelor și impozitelor locale până la data de 31 martie a.c. este de numai 5% din valoare și nu de 10%, cum a fost până în acest an. Iar diferența își are originea în același ”cuvânt de ordine” instituit de primarul Micu, ”Prudență!”. Cu alte cuvinte, ”să fim prudenți, fiindcă nu vor mai fi destui bani”…

Dacă însă primarul Lucian Micu a calculat bine, pe de o parte bonificația pentru plata integrală a scăzut la jumătate, dar cuantumul taxelor și impozitelor locale a crescut cu 20%, ceea ce – în mod normal – va însemna că primăria Roman va fi ”în câștig” și își va putea, totuși, permite și destule investiții în acest an.

(D.A.)

Lasă un răspuns