Acasă Actual Scenograful Romulus Boicu de la TT, nominalizat la premiile UNITER

Scenograful Romulus Boicu de la TT, nominalizat la premiile UNITER

Pietreanul Romulus Boicu (n. 1986), scenograf angajat al Teatrului Tineretului din 2014, a fost nominalizat pentru ediția din acest an, a XXVI-a, a Premiilor UNITER, la categoria „Cea mai bună scenografie”, pentru decorul spectacolului „Wolfgang” după Yannis Mavritsakis, în regia lui Radu Afrim. Gala va avea loc pe 7 mai, la Alba Iulia. (Mai multe informații despre premiile Senatului și nominalizările pentru premiile Galei UNITER, aici .

Boicu, un tânăr crescut cu adevărat în TT, este artist plastic, face fotografie de teatru și graphic design și practică arta murală – se arată în prezentarea sa și a evenimentului pe site-ul instituției . A debutat în scenografie în 2010, pe scena TT, cu spectacolul „Audiția” regizat de Szabo K. Istvan.

Celelalte nominalizări pentru scenografie sunt:

  • Helmut Stürmer(decorul) și Ioana Popescu(costumele și desenele în nisip live) pentru spectacolul „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” de Gabriel García Márquez, regia Yuri Kordonsky la Teatrul German de Stat Timişoara;
    ● Vanda Maria Sturza pentru scenografia spectacolului „Dacă am gândi cu voce tare” de Adnan Lugonić, adaptarea și regia Radu Afrim la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova.

Demn de reținut este că, pentru spectacolul „Wolfgang”, Radu Afrim a vrut inițial să lucreze cu alt scenograf, Romulus Boicu fiind efectiv impus regizorului de Liviu Timuș, fostul director general al teatrului. (Viorel COSMA)

Foto: www.romulusboicu.com

 

1 COMENTARIU

  1. Un baiat talentat si muncitor.Merita un loc de cinste printre cei mai buni.Felicitari.Faci cinste pietrenilor!Nu acelasi lucru pot spune despre alegerea nefericita a pieselor la Teatrul Tineretului,piese din ce in ce mai incarcate de burlesc,Intr-o vreme piesele de teatru erau mai educative.Pacat…

Lasă un răspuns