***** ACTUALIZARE: Gheorghe Neculae a obținut 90.16 puncte, Ioan Păcală a luat 73.83 puncte, iar eminentul Radu Monda fix 38. Gheorghe Neculae, deși câștigător, mai are de așteptat până luni, 12 februarie, întrucât abia atunci, la ora 12, se încheie perioada regulamentară de contestații.
***** ȘTIRE INIȚIALĂ:
Un trio de excepție își dispută postul de director tehnic al companiei județene Apa Serv: Ioan Păcală, Gheorghe Neculae și, cu voia Domnului și-a condițiilor de concurs, Radu Monda.
Concursul, lansat încă de prin ianuarie, a început, efectiv, pe 5 februarie, data până la care au putut fi depuse dosarele. Evaluarea acestora și-a eligibilității candidaților s-a făcut pe 6 februarie, iar ieri, 8 februarie, a fost proba de foc a interviului.
Cei trei candidați vor fi anunțați astăzi, 9 februarie, cum s-au descurcat și tot astăzi vor putea depune eventualele contestații.
Potrivit anunțului oficial, pentru a fi director tehnic la Apa Serv, trebuie îndeplinite condițiile generale – ”Studii superioare în domeniul tehnic, de lungă durată, sau studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalent (pentru sistemul Bologna completat cu studiile de masterat în conformitate cu prevederile legale); în cazul în care candidaţii au absolvit instituţii de învăţământ din străinătate, aceştia vor face dovada recunoaşterii diplomelor respective de către statul român, cetăţenie română sau a unei țări membră U.E. şi domiciliul stabil în România; să nu aibă antecedente penale; stare de sănătate corespunzătoare exercitării funcţiei, certificată conform legii; capacitate deplină de exercițiu; să cunoscă limba română, scris şi vorbit; să nu fie incompatibil cu ocuparea postului respectiv, potrivit legii” – și condiții specifice – ”vechime în activitate de minimum 10 ani în domeniul tehnic; experienţă în funcţii de conducere minimum 10 ani; capacitatea şi abilităţile manageriale evaluate pe baza abilităţii de comunicare, a capacității de analiză şi sinteză, a capacității de a lua decizii şi de a evalua impactul acestora și a orientării către rezultate”.
Evident, constituie avantaj experiența în gestionarea proiectelor cu fonduri nerambursabile. Care sunt criteriile de departajare, cunoștințele verificate și legislația specifică se regăsesc aici.
Până la anunțarea oficială a câștigătorului, se cuvine reamintit câte ceva despre cei trei care-și dispută postul. Despre Gheorghe Neculae puteți reciti aici, despre Ioan Păcală puteți reciti aici, iar despre Radu Monda aici. (D.O.)
Un comentariu
Diferențiere s-a făcut la limba romană scris și vorbit.
Păcat ca inventatorul,,canalizării fluviale” pe care o golesti cu ,,cinsterna” nu a fost ,,aceptat’