Acasă Actual CMI Urban s-a decis: preia Piaţa Centrală!

CMI Urban s-a decis: preia Piaţa Centrală!

După îndelungi analize, noua conducere a CMI Urban Piatra Neamţ pare că s-a decis să ia în administrare Piaţa Centrală din Piatra Neamţ, mai ales că şi-a câştigat acest drept prin licitaţie.

CMI Urban va prelua efectiv frâiele în Piaţă începând cu data de 23 martie, atunci când expiră cele 60 de zile cât a fost termenul în care municipalitatea le-a propus să se gândească de două ori înainte de a prelua piaţa. Se pare însă că noul administrator special al Urbanului, societate a Consiliului Local aflată în insolvenţă, Ruxandra Bosovici a ajuns la concluzia că, în ciuda impasului financiar în care se află Urbanul, va putea fi plătită redevenţa către Primărie (n.r. din administrarea pieţei) şi va putea face faţă cheltuielilor cu personalul şi cu mentenanţa.

În principiu cam 8 salariaţi vor fi la Piaţa Centrală, serviciile toate vor fi externalizate, inclusiv paza şi curăţenia, pentru că aşa am şi licitat de altfel, conform caietului de sarcini. În ceea ce priveşte chiriile intenţionăm o negociere directă cu fiecare client în parte în aşa fel încât efortul lor financiar dacă se poate, să scadă. Având în vedere că noi şi aşa suntem plătitori de TVA, dacă scade puţin chiria, împreună cu TVA –ul, efortul să nu fie prea mare pentru ei. Sperăm să putem plăti redevenţa. Certitudini nu poţi să ai nicăieri dar noi aşa sperăm. Din calculele noastre raportate din administrarea pieţei până la momentul în care a ars, aşa reiese. Revenind la preţul chiriilor, aşa cum am spus acestea se vor negocia cu fiecare în parte însă trebuie să ne raportăm la tarifele impuse în caietul de sarcini, va trebui să fie măcar tariful minimal impus de primărie în caietul de sarcini atunci când s-a scos la licitaţie acest serviciu public. Administrator va fi Liviu Popa, vrem să ne descurcăm cu angajaţii firmei, deocamdată nu ne mai permitem angajări”, a spus Ruxandra Bosovici, administrator special CMI Urban Piatra Neamţ.

De când a fost deschisă locuitorilor din Piatra Neamţ Piaţa Centrală a fost administrată de către Primăria Piatra Neamţ având în vedere faptul că licitaţia prin care CMI Urban a câştigat dreptul de a administra piaţa, a fost contestată. Odată finalizate contestaţiile licitaţiei, Urbanul a avut termen de gândire 60 de zile pentru a se decide dacă preia Piaţa Centrală şi dacă va face faţă cheltuielilor legate de administrarea acesteia. (E.C.)

Lasă un răspuns