Acasă Actual Locuitorii de pe strada Garoafelor (Târgu-Neamţ): “Noi vrem asfalt!”

Locuitorii de pe strada Garoafelor (Târgu-Neamţ): “Noi vrem asfalt!”

Mai mulţi cetăţeni de pe str. Garoafelor din Târgu-Neamţ ne-au sesizat o problemă cu care se confruntă de mai mulţi ani. Strada pe care locuiesc nu este asfaltată şi, de aceea, ori de câte ori plouă, se transformă într-un râu, care le intră în curţi şi beciuri. Temeliile gardurilor unora dintre ei sunt vizibil afectate de apa care s-a infiltrat.

“De atâţia ani suntem duşi cu zăhărelul. Plătim taxe şi impozite. Plătesc 22 de milioane pe an la primărie. Pentru ce? De când m-am mutat aici în 2012 numai promisiuni auzim. Pe nişte fundături de străzi s-a pus asfalt. Am făcut o listă de semnături şi o petiţie la primărie încă din 2015. Nu s-a rezolvat nimic. Până acum, condiţia să se pună asfalt a fost ca mai întâi să se pună canalizare. Dar pe Dogari şi Marieni s-au pus asfalt înainte de canalizare”, spune revoltată doamna Irina Vântu Tănăsescu.

“Eu plătesc aproape 7,5 milioane de lei pe an numai pe casă. Nu pot să scot maşina din curte. Uitaţi ce lac este aici. Apa mi-a stricat aleea din curte şi canalul din garaj. A intrat apa până acolo. Am nepoţel pe care-l duc la şcoală, dar nu-l pot duce pe strada asta că-l dă profesorul afară din clasă când îl vede cu glodul pe încălţări. Suntem locuitori ai oraşului Târgu-Neamţ. Dar uitaţi în ce condiţii trăim”, ne spune o altă doamnă.

“Mie mi-a stricat apa temelia gardului. E crăpată temelia. Toată tencuiala se duce de pe temelie”, intervine o bătrânică.

Despre str. Garoafelor am luat un punct de vedere şi de la primarul Daniel Harpa: “Există un proiect depus la Ministerul Dezvoltării pentru asfaltarea a 33 de străzi în lungime de 17,5 km. Aşteptăm să se dea ordinul de finanţare. Între aceste 33 de străzi face parte şi strada Garoafelor. De abia anul trecut am finalizat lucrările de canalizare pe strada Garoafelor, iar anul acesta sperăm să intre şi la asfaltare alături de celelalte 32 de străzi incluse în proiect”. (C.T. STURZU)

Lasă un răspuns