Acasă Actual 16 medalii și diplome de onoare pentru olimpicii la Fizică

16 medalii și diplome de onoare pentru olimpicii la Fizică

16 din cei 19 elevi care au participat zilele acestea la Olimpiada Națională de Fizică, de la Breaza, s-au întors cu medalii și diplome de onoare pentru rezultatele excelente obținute.

La gimnaziu, a obținut medalie de aur și premiul I Matei Buzdea, clasa a VIII-a la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț, pregătit de prof. Aida Ilie. Medalie de argint au câștigat George Alexandru Berea din clasa a VI-a la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț pregătit de prof. Aida Ilie și Andrei Horodniceanu din clasa a VII-a la Colegiul Tehnic „Spiru Haret” Piatra-Neamț pregătit de prof. Mihaela Pîntea. Medalie de bronz au obținut Cosmin Cristian Patranea din clasa a VI-a la Școala Gimnazială „Profesor Gheorghe Dumitreasa” Girov pregătit de prof. Camelia Aurora Saulea și Florentina Georgeta Molcăluț și Alexandru Apostol din clasa a VII-a la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț pregătit de prof. Cristinel Secară. Diplomă de onoare pentru rezultate deosebite au câștigat elevii Maria Theodora Popescu din clasa a VI-a la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț pregătită de prof. Cornelia Țăbârnac, Traian Bistriceanu din clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş”Piatra Neamţ pregătit de prof. Cristinel Secară, Mihnea Butiurca din clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Roman Vodă” Roman pregătit de prof. Constantin Ostafe și Bogdan Andronache din clasa a VIII-a la Școala Gimnazială nr. 2 Piatra-Neamț pregătit de prof. Elena Luminița Stroia.

La liceu, medalie de aur și premiul I a fost obținut de George Chiriac clasa a IX-a la Colegiul Național „Roman Vodă” Roman pregătit de prof. Romeo Merfea. Medalie de argint și mențiune a câștigat Sebastian Leontică clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ pregătit de prof. Dorel Haralamb. Medalie de bronz au obținut Mihai-Cosmin Cosniceanu din clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ pregătit de prof. Grigoruță Oniciuc, Daniel Manole din clasa a X-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ pregătit de prof. Dorel Haralamb, Andra Elena Spiridon clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ pregătită de prof. Grigoruță Oniciuc și Andrew Hiroaki Akukura clasa a XI-a la Colegiul Național „Roman Vodă” Roman pregătit de prof. Constantin Ostafe. Diplomă de onoare a obținut Petre Cosmin Teacu din clasa a X-a la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț pregătit de prof. Dorel Haralamb.

La proba de selecție pentru lotul lărgit al Olimpiadei Internaționale de Fizică au intrat George Chiriac și Sebastian Leontică, iar cel care s-a calificat și va participa la faza internațională este Sebastian Leontică. (C.I.)

Lasă un răspuns