Acasă Actual ACTUALIZARE Ionel Arsene scos de sub control judiciar! DNA a contestat!

ACTUALIZARE Ionel Arsene scos de sub control judiciar! DNA a contestat!

DISTRIBUIȚI

ACTUALIZARE: Decizia Tribunalului Neamț de a revoca măsura controlului judiciar dispusă împotriva președintelui Consiliului Județean Neamț a fost contestată imediat de procurorii DNA Bacău. Dosarul a plecat deja de la tribunal și este posibil să se stabilească termen mâine, 27 aprilie, la Curtea de Apel Bacău, unde judecătorii vor pronunța hotărârea definitivă în privința măsurii preventive. În situația în care Curtea de Apel menține decizia de la Neamț, Ionel Arsene își va putea relua atribuțiile de șef al Organizației Județene a PSD. (C.M.)


ŞTIRE INIŢIALĂ: Tribunalul Neamț a decis astăzi, 25 aprilie, să revoce măsura controlului judiciar luată împotriva lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, pentru 60 de zile.

Prin această măsură, Ionel Arsene, pe al cărui nume există un dosar cu două fapte de trafic de influență, avea o serie de interdicții, inclusiv aceea de a nu lua legătura cu părțile și martorii din dosar. Deși decizia instanței îi este favorabilă, procurorii DNA au 48 de ore la dispoziție pentru a o ataca.

Tot astăzi și tot la Tribunalul Neamț a avut loc un termen în procedura de cameră preliminară, unde se hotărăște dacă rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată Ionel Arsene respectă toate procedurile și este legal. Aici a intervenit o surpriză, în sensul că inculpatul Ionel Arsene a recuzat judecătorul. Motivele sunt secrete în această fază a procesului, așa că nu se știe ce anume i-a displăcut la magistrat. Termenul nou pentru rezolvarea recuzării este 9 mai. (C.M.)

pietricica turism

Lasă un răspuns