Conform unui comunicat transmis de Asociația M10, cea care reprezintă germenele viitorului partid al Monicăi Macovei, în acest moment accentul este pus pe organizare. Potrivit comunicatului, este vorba despre ”un proiect al oamenilor decenți și obișnuiți”, coordonat de un fost procuror, fost ministru, actualmente europarlamentar. În privința județului Neamț aflăm că el face parte, deocamdată, din filiala în curs de înregistrare de la Bacău, coordonată de dl. Mihai Platon. Pentru cei interesați, publicăm în continuare comunicatul doamnei Macovei, alesă europarlamentar din partea unui partid care la vremea sa ne spunea, prin exponenții săi, să trăim bine.
“Dragi prieteni,
Vă mulțumesc că ați decis să faceți parte din proiectul M10 și ați completat formularul de înscriere de pe site-ul www.mzece.ro. Vă mulțumesc că ați decis să vă alăturați unui proiect al oamenilor decenți și obișnuiți care să pună umărul la transformarea României, de la firul ierbii.
Dorința noastră a tuturor este să construim acest proiect temeinic, onest, transparent, cu participarea tuturor. Începutul poate fi greu. Vom intra în legătură unii cu alții, vom discuta, ne vom întâlni ca să ne organizăm, iar acest proces cere timp, răbdare și resurse. Probabil că vor fi sincope sau erori, dar împreună, cu răbdare și determinare sunt convinsă că vom reuși să construim un proiect curat și eficient. Suntem deja circa 3000 de români care dorim să ne implicăm, deci prima provocare a Asociației va fi organizarea. Așadar, această prima comunicare este despre organizarea Asociației M10 și primele decizii ale adunării generale, înainte de lansarea publică:
- Asociația M10 are personalitate juridică, formele legale de înființare fiind finalizate. Statutul Asociației M10 poate fi consultat aici:http://mzece.ro/statut/. Conform statutului, conducerea și controlul asociației sunt asigurate de: Adunarea Generală (alcătuită din totalitatea membrilor activi ai asociației), Comisia de integritate și arbitraj, Consiliul Director și Președintele asociației.
- Sunt în curs de înființare 9 filiale județene cu personalitate juridică, care vor avea în coordonare înființarea de noi filiale în restul țării și care vor avea un statut identic cu cel al asociației la nivel național:
- Filiala M10 Bacău – responsabil Mihai Platon (în coordonare Neamț și Vaslui) – contact: [email protected]
2. Filiala M10 Galați – responsabil George Schin (în coordonare Vrancea și Brăila) – contact: [email protected]
3. Filiala M10 Prahova – responsabil Dragoș Ciuparu (în coordonare Buzău și Dâmbovița) – contact: [email protected]
4. Filiala M10 Brașov – responsabil Romulus Rotaru (în coordonare Sibiu, Mureș, Harghita și Covasna) – contact: [email protected]
5. Filiala M10 București – responsabil Mihai Polițeanu (în coordonare Ilfov, Giurgiu, Teleorman și Argeș) – contact: [email protected]
6. Filiala M10 Iași – responsabil Traian Rânja (în coordonare Suceava și Botoșani) – contact:[email protected]
7. Filiala M10 Constanța – responsabil Mihai Petre (în coordonare Tulcea, Ialomița și Călărași) – contact: [email protected]
8. Filiala M10 Cluj – responsabil Claudiu Câmpean (în coordonare Alba, Sălaj, Bistrița, Maramureș și Satu Mare) – contact: [email protected]
9. Filiala M10 Timiș – responsabil Ioana Constantinescu (în coordonare Bihor, Arad, Hunedoara, Caraș Severin și Mehedinți) – contact: [email protected]
O decizie privind județele din regiunea Sud-Vest se va lua după a o analiză a înscrierilor pe site-ul www.mzece.ro.
III. Cotizația lunară a fost stabilită la 10 lei/membru. Încasarea acesteia va începe în momentul în care procedurile pentru deschiderea contului vor fi finalizate în cursul săptămânii viitoare.
- Formularele de înscriere pe care dumneavoastră le-ați completat vor fi transmise azi, 18 ianuarie 2015, coordonatorilor de filiale (conform pct. II de mai sus) și analizate la nivel regional pentru a verifica îndeplinirea criteriilor de integritate. Conform statutului, veți deveni membri activi ai asociației după votul Adunării Generale.
- În cursul următoarelor 2-3 zile, veți fi contactați prin e-mail sau telefonic de către coordonatorii regionali sau reprezentanți ai acestora pentru a vi se comunica detalii specifice privind organizarea la nivel local.
- Prioritățile imediate la nivel județean sunt: găsirea/închirierea de sedii, crearea structurilor interimare executive pentru gestionarea activităților curente și crearea departamentelor (e.g. comunicare, organizare teritorială, administrativ/secretariat/contabilitate, resurse umane etc). Dacă doriți să vă implicați imediat, nu așteptați convocări sau organizarea unor întâlniri (dificile la acest moment de început al organizării), ci scrieți direct la adresele de e-mail indicate la pct. II. Asociația se bazează pe inițiativa și competențele fiecăruia dintre noi, nu putem cere doar câtorva persoane să se ocupe de tot.
VII. Este extrem de important pentru buna organizare a asociației să completați și formularul http://mzece.ro/ce-poti-face/, dacă nu ați făcut-o până acum.
VIII. Știu că multă lume așteaptă și începerea procedurilor privind înființarea unui nou partid. Acestea nu au legătură cu asociația, care este un proiect civic, însă veți fi anunțați când demarăm strângerea de semnături. Estimativ, strângerea de semnături va începe în circa două săptămâni.
Vă mulțumesc încă o dată și să ne vedem cu bine,
Monica Macovei”