Dacă tot a picat moțiunea de cenzură pentru debarcarea Guvernului Ponta, liberalii din Târgu-Neamț s-au gândit să-și arate mușchii în ultima ședință a legislativului târgnemțean de marți, 29 septembrie. Din cele 14 proiecte de pe ordinea de zi și cele alte cinci de pe Nota suplimentară, s-a aflat și un proiect ce prevedea schimbarea a doi membri din Adunarea Generală a Acționarilor de la societatea SC Civitas Com SRL care administrează Piața. Cei doi reprezentanți ai Consiliului Local în AGA care urmau a fi schimbați sunt Viorel Marian de la PSD și independentul Vasile Timișescu. Odată ajunși la acest proiect spiritele dintre PSD și PNL s-au încins, spre deliciul asistenței.
Primul a intrat în scenă Vasile Dron de la PSD: „Acest proiect îmi aduce aminte de un afiș de la Casa Culturii de anul trecut când s-a organizat un concurs de culturism. Pe acel afiș erau vreo zece bărbați cu mușchi. Cam așa se vrea și la acest proiect. Cei de la PNL își arată mușchii ca să arate ei că sunt majoritari și pot face ce vor. Proiectul depus de ei și cu expunerea de motive este mai subțire decât o foaie de hârtie. Ei spun că situația precară a societății impune aceste schimbări, dar fără să-l schimbe și pe cel de-al treilea membru AGA. Am solicitat conducerii Civitas să prezinte un raport al societății ca să aflăm dacă motivele invocate de liberali sunt reale. Aș mai ruga inițiatorii proiectului , începând cu domnul viceprimar să expună punctul de vedere de ce solicită schimbarea celor doi membri și de ce doi și nu trei”.
Încercarea contabilului șef al societății Civitas de a prezenta un raport al situației financiare s-a lovit de refuzul Opoziției, prin vocea viceprimarului Traian Humulescu. „Acest raport nu face obiectul proiectului, mai ales că avem și noi acest raport. Noi, astăzi, avem de votat un proiect care prevede schimbarea domnului Timișescu, care deja și-a dat demisia din AGA și a domnului Marian. Cei doi vor fi înlocuiți cu doamna Maria Vrînceanu și domnul Daniel Turluianu. Motivele care au stat la baza acestor schimbări se află într-o expunere de motive. Se vede clar că o societate ca Civitas realizează un profit foarte mic, în timp ce veniturile scad, cheltuielile sunt foarte mari. Lucru care se poate dovedi. Investițiile sunt foarte mici. S-a achiziționat un teren pe strada Română pentru comercianții de struguri, dar nu-și dovedește utilitatea pentru două săptămâni toamna pentru că mașinile de struguri își vând în continuare marfa pe stradă, blocând circulația. Domnul Burlacu nu face obiectul schimbării pentru că e de doar o lună de zile membru AGA. Cei doi membri PNL vor prezenta un raport real al societății în fiecare lună”.
Intră în scenă Mihaela Marian de la PSD care îl ia la întrebări pe vicele Humulescu: „Domnule viceprimar, vă rog să ne spuneți tuturor câți bani ați primit de la guvernarea d-stră? Câți bani ați adus în oraș? Câți bani au fost aduși de reprezentanții d-stră pentru investiții în oraș?”
Replica viceprimarului: „Doamnă, guvernarea este a României. Orice guvernare trebuie să aloce bani, indiferent de culoarea politică”.
Intervine Mihaela Marian: „În calitate de consilier local, câți bani ați adus în Târgu-Neamț?”
Vicele răspunde: „Consilierii locali nu aduc bani, doamnă. Consilierii locali votează și inițiază proiecte”.
Vasile Dron de la PSD intervine și propune ca și cei doi membri AGA propuși pentru schimbare să fie puși pe buletinele de vot, pe lângă cele două propuneri ale PNL.
După finalizarea votului secret, rezultatul a arătat, în felul următor: Vrînceanu Maria 11 voturi din 18, Turluianu Daniel 11 din 18, Viorel Marian și Vasile Timișescu câte 7 voturi. Buletine de vot exprimate 18, nule 0. De menționat că Aliss Chidovăț de la PSD a lipsit de la ședință.
Din surse neoficiale am aflat că cel de-al 11-lea vot pro PNL a venit din partea consilierului independent Vasile Luculescu. Actualmente configurația politică din legislativul târgnemțean arată o majoritate PNL de 10 aleși locali, 5 de la PSD, 2 de la UNPR și doi independenți.
C.T. STURZU