Vasile Ouatu – dator la CMI Urban
Autorul declarației de mai sus, Vasile Ouatu, trimis de Consiliul Local să apere interesele muncipalității la Urban, nu pare străin de anumite interese personale la societate. Este de notorietate că el este, în fapt, patronul clubului Volei Club UNIC Piatra Neamț. Ei bine, clubul condus de domnia sa avea, la data de 4 septembrie 2015, o datorie de 26.600 lei, plus vreo 4.000 de lei penalități, către CMI Urban, societatea unde dl. Ouatu apăra interesele orașului.
Pe 4 septembrie, la Judecătoria Piatra Neamț, este înregistrată o acțiune a CMI Urban împotriva Volei Club Unic, având ca obiect ordonanță de plată – OUG 119/2007/ art.1013 CPC ș.u.. La primul termen, se amână cauza, pentru ca, la al doilea, judecătorul să suspende judecata, pentru că niciuna dintre părți, deși au fost citate legal, nu s-au prezentat în instanță. O să vă întrebați cum o societate, care avea interesul să recupereze sume importante nu s-a prezentat în instanță? Simplu: un jurist bine intenționat sau foarte slab (caz în care ar trebui trimis să-și caute loc de muncă undeva unde nu pică banul oricum) a ”uitat” să menționeze că judecata se poate face și în lipsă.
În acest moment, probabil că se vor face demersuri pentru un nou proces, dar poate va veni insolvența să acopere urmele și să nu mai existe răspunderi.
Revenind la subiect, cum se face că s-a ajuns la asemenea datorii și conducerea executivă nu i-a executat pe cei de la club? Singura explicație logică ar fi prezența în AGA a lui Vasile Ouatu și faptul că angajații Urban au primit ordin să nu facă nimic.
La un moment dat, în societatea CMI Urban a fost angajat (prin concurs?) și domnul Neculai Ouatu, fratele distinsului membru AGA, după care a dispărut. El a fost cel care a administrat Sala Polivalentă o perioadă de timp. Despre sală, cel care este acum primar la Piatra Neamț, dl. Dragoș Chitic, a spus că reprezenta ”o gaură neagră la Urban”, pentru că era prost administrată. Nu știm exact cum s-a înțeles Neculai Ouatu cu Vasile Ouatu în privința plăților pentru sală, cert este că, în acea perioadă, se putea vorbi despre un fel de monopol de familie la sală.
Viorel Strungariu a fost ”ajutat” de fratele Mihai
Multă lume (rea) a lansat ideea că Viorel Strungariu, și el membru în AGA de la CMI Urban, este proprietar de cort în piața centrală, cort care a fost închiriat către CMI Urban pentru sezonul rece, în iarna trecută, după care, de la 1 decembrie 2015, contractul a fost reînnoit.
Ideea unui conflict de interese a fost întărită de faptul că Viorel Strungariu este un obișnuit al contractelor cu primăria, având un alt cort amplasat vizavi de Muzeul de Istorie din Piatra Neamț, cu titlu de crâșma un pic mai elegantă.
În realitate, cortul din piață este proprietatea Eurotipo SRL, cu sediul în strada Izvoare, nr. 63.
Confuzia a fost dată de faptul că, la Registrul Comerțului, societatea a fost înregistrată de fratele lui Viorel Strungariu, Mihai, și el fost consilier local.
Acesta, probabil sătul de legăturile care se făceau între societatea sa, el pe persoană fizică și frate de consilier local, a cedat acțiunile unui domn, numit Constantin Potoceanu.
Modificarea în acționariat s-a făcut în 2014, cu câteva săptămâni înainte de instalarea cortului în piața centrală din Piatra Neamț, pentru 7,14 lei mp/lună.
Faptul că Mihai Strungariu a fost de față la montarea cortului anul acesta, ca și anul trecut, poate avea legătură doar cu asistența de specialitate a cuiva obișnuit cu asemenea activități. (Valentin BĂLĂNESCU)