ACTUALIZARE 2: Incendiul de la Roznov n-a fost lichidat complet nici până sâmbătă dimineață. Echipajele de pompieri s-au retras, rând pe rând, pe măsură ce amploarea flăcărilor era redusă, însă unul a rămas până dimineață și, la ora 8:30, militarii au fost înlocuiți cu alții care au intrat în tură. „Cauza este în curs de stabilire, încă se mai verifică locul și la această oră (n.r. – 11:00), pentru a se decoperi eventualele focare ascunse”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. „E greu de spus dacă va fi stabilită cauza în cursul zilei de astăzi, pentru că suprafața afectată este foarte mare, totul a ars și amprenta incendiului este complicat de delimitat. Dincolo de suprafața mare cuprinsă de flăcări, intervenția a fost dificilă din cauza vântului, care nu a suflat cu putere, dar și-a schimbat direcția continuu pe parcursul celor câteva ore cât a durat stingerea”. (C. MIRCEA)
ACTUALIZARE 1: Pompierii au reușit să localizeze incendiul „aducându-l” din margini spre mijloc, dar deja focul și-a făcut treaba, în sensul că la ora 21:30 nici nu se mai cunoștea că acolo a fost vreodată o construcție.
Totul s-a transformat într-un morman de căpriori încă în flăcări și, în rest, cenușă. Pompierii alimentează autospecialele de la un rezervor de 80 de tone, aflat în curtea fabricii, și speră ca, în scurt timp, să lichideze incendiul.
Hala era dezafectată, iar muncitorii lucrau doar la gaterul și la uscătorul din curte, adăpostite în niște construcții care n-au fost afectate de incendiu.
ȘTIRE INIȚIALĂ: Potrivit primelor informații, este vorba despre o hală, dezafectată în prezent, a fostei fabrici Butoiul din oraș, actualmente SC Akira Forest SRL. Hala care arde are în jur de 2.000 mp. Când au ajuns pompierii la fața locului deja acoperișul era căzut parțial, acum a căzut cu totul, iar șansele de a salva ceva din construcție s-au redus considerabil. Militarii încearcă să oprească extinderea incendiului spre stivele din lemn din curte, care sunt la o distanță de 6-7 metri de hală. Singura parte a construcției care a rămas intactă, dar nu a scăpat de pericol, este cea în care se află centrala termică și atelierul mecanic, separată de restul halei printr-un perete anti-foc.