În numărul viitor din Mesagerul, ediția print, vă invităm să citiți un interviu foarte interesant și instructiv cu Dan Manoliu, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț și șeful PSD Roman. Cu o sinceritate care uneori i-a dăunat în activitatea politică, el spune de multe ori lucrurilor pe nume. Iată un fragment extrem de semnificativ cu un subiect la zi, cel al alegerii ca președinte al Consiliului Județean Neamț după revocarea lui Constantin Iacoban. În care el spune cum se merge ”pe ghicite” în aplicarea legii și că, el dă ”bun de plată” pentru proiectele europene și investiții, deoarece semnătura lui nu poate fi contestată!
”Vreau să clarificăm o chestiune legată de alegerea președintelui Consiliului Județean. Au existat două discuții; și cu fostul prefect și cu Ministerul Administrației. Răspunsul clar este următorul: legea veche a aleșilor locali este abrogată, pentru că este în vigoare noua lege încă din anul trecut. Și în alte județe unde au mai fost probleme cu președinții consiliilor județene alegerile s-au făcut după legea nouă, cu alegerea președintelui din rândul consilierilor. Noi nu am aplicat aceeași procedură ca în cazul alegerii domnului Iacoban, din cauză că Prefectura a spus că legea este abrogată. În același timp, secretarul județului, care nu a contrasemnat hotărârea, consideră că actualul mandat trebuie să respecte legea veche, cu alegerea unui președinte interimar dintre vicepreședinți. Ei bine, nici cei de la Ministerul Administrației Publice nu au dat un răspuns cert, răspunsul lor a fost acesta: legea veche este abrogată, legea nouă este în vigoare din data de… Nu au specificat clar că noua lege, deși e în vigoare, se aplică doar după alegeri. De aceea e o nebuloasă și se merge ”pe ghicite”. Ceea ce este totuși sigur este faptul că alegerile nu au fost contestate de nimeni în contencios administrativ și au fost recunoscute de Prefectură.”
Întrebare: Există totuși temerea că, dacă se constată că nu s-a procedat corect, toate actele emise sub semnătura doamnei președinte să devină nule…
Răspuns: Asta ar însemna o adevărată anarhie, ar însemna să tragi la răspundere o mulțime de oameni. Însă, în momentul de față, în foarte multe situații , mai ales pe fonduri europene și pe investiții, sunt avizate ca ”Bun de plată” de mine. Eu sunt stabil și semnătura mea nu a fost niciodată contestată.
Restul, joi, în ediția scrisă. Merită.
3 comentarii
Nu pot decat sa il felicit pe domnul Manoliu pentru ca isi asuma responsabilitati de care depinde soarta acestui judet.Sa nu uitam ca avem inca proiecte europene neincheiate la nivel national deoarece cei care ar trebui sa se ocupe de semnarea actelor la unitatile de implementare nu au curajul sa semneze pe motiv ca le este frica.Cred ca nu este corect sa astepte o tara iar daca ei sunt fricosi de ce nu pleaca sa ii lase pe altii care nu accepta doar salarii frumoase ci isi asuma si responsabilitati.?
lA MAJORITATEA INVESTITIILOR NU SUNT EXECUTATE O GROAZA DE LUCRARI SI ETAPE DE LUCRU.ACESTE LUCRARI VIN LA PLATA..SI E NORMAL CA UNII CARE SUNT RESPONSABILI S A REFUZE PLATA FARA REDUCEREA IN FINAL A preturilor LUCRARILOR NEEFECTUATE.aceste lucrari trec de 50-60% din pretul final care trebuie platit.CAM DE ASTA SE FERESC OAMENII S A SEMNEZE!CUM FACI PLATA….CU TE UMFLA ANTICORUPTIA!!
Un om care merita sa fie presedinte! Felicitari Dan Manoliu pentru toata activitatea derulata in administratia judetului.