ACTUALIZARE: „Din ce-mi amintesc eu, în jurul datei de 30 martie, au fost făcute două adrese distincte. Una pentru «Reviste școlare» și una pentru «Tinere condeie», cu avizul domnului general (Viorel Stan – n.r.). Au fost trimise pe e-mail tuturor unităților de învățământ din județ. Etapa județeană s-a încheiat, iar documentele au fost trimise la București, spre evaluare”, a precizat prof. Romeo Roman, inspector școlar de specialitate, din cadrul ISJ Neamț.
„Din păcate, a fost o greșeală a șefei de catedră de la noi. Eu am adresa pe care i-am repartizat-o. Domnia sa a și semnat pentru primirea hârtiei și bănuiesc că, venind de foarte multă vreme hârtia cu informarea respectivă, n-a mai reținut exact. Vom regla la nivelul școlii această problemă”, a declarat directoarea Luminița Vârlan.
Dacă în cazul celei/celui care a greșit, lucrurile se vor regla, în cazul elevilor care au ratat șansa de a participa la concurs, singura consolare rămâne aceea de a căuta alte concursuri și de a-și exersa în continuare talentul. (M.T.)
ȘTIRE INIȚIALĂ: Un concurs național de creație literară, intitulat ”Tinere condeie”, care se bucură de aprecierea profesorilor și elevilor, a devenit motiv de dispută la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra-Neamț. Elevii care și-ar fi dorit să se înscrie la concurs au aflat că etapa județeană s-a încheiat, fapt pentru care sunt supărați că pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Neamț nu au găsit informații cu privire la desfășurarea ediției din acest an și că profesorii din școală nu i-au înștiințat. După ce am contactat reprezentanții mai multor școli din Piatra-Neamț (Colegiul Național de Informatică, Școala Gimnazială Nr. 8 și Colegiul Național ”Calistrat Hogaș”), am putut afla că Inspectoratul Școlar a trimis înștiințări cu privire la desfășurarea acestui concurs (cel puțin la unitățile amintite).
„Noi, oricum, știm că, în această perioadă, se desfășoară concursul. Nu aveam neapărat nevoie de notificarea inspectoratului. Am primit notificări, dar, așa cum procedăm de obicei, le trimitem la catedrele de specialitate”, a precizat prof. Teodora Simionel, directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 8 din Piatra-Neamț.
Profesoara Luminița Vârlan, directoarea Colegiului Național ”Petru Rareș” a recunoscut că elevii i s-au adresat cu privire la acest subiect și a spus că va încerca să afle ce s-a întâmplat, urmând să stea de vorbă cu reprezentanții catedrei de Limba și literature română, din cadrul unității școlare.
„Mi-au spus și mie copiii. Am stabilit o întâlnire cu membrii catedrei de Română să vedem care este situația și după ora 12:00 vă pot spune și vă pot da detalii. Am rugat și personalul din secretariat să verifice”, a precizat prof. Vârlan.
Concursul „Tinere condeie” se desfășoară anual, pe etape (locală – județeană – națională) și se adresează tuturor elevilor iubitori de literatură din clasele VII-XIII, membri ai cenaclurilor din școli gimnaziale, licee, palate și cluburi ale copiilor. Competiția vizează descoperirea, cultivarea și stimularea talentului literar al elevilor, valorificarea activității cenaclurilor literare și cunoașterea, la nivel național, a potențialului de creativitate literară a elevilor. În fiecare an, județul a avut reprezentați, care s-au evidențiat prin rezultatele lor, recunoscute la nivel național. Nu puțini au fost și cei de la Colegiul Național ”Petru Rareș”. (M.T.)