Social democrații au anunțat joi, 23 iunie, în conferință de presă, alianțele formate la nivelul județului Neamț și propunerile pentru posturile de viceprimari de Piatra Neamț, președinte al Consiliului Județean și cei doi vicepreședinți.
PSD Neamț a anunțat că formează majoritate la nivel de județ cu UNPR, ALDE și PMP, la conferința de presă fiind prezenți și liderii respectivelor formațiuni politice: Florentina Moise (UNPR), Laurențiu Dulamă (PMP) și copreședinții ALDE – Cătălin Drăgușanu și Ion Asaftei. „Dorim să prezentăm majoritatea formată pentru Consiliul Județean și consiliile locale din județul Neamț. Avem protocoale semnate cu ALDE și PMP. Majoritatea care se va forma la Consiliul Județean va susține președintele de la PSD, un vicepreședinte de la PMP – Laurențiu Dulamă și un alt vicepreședinte de la ALDE – Ion Asaftei. La Consiliul Local Piatra Neamț, cei doi viceprimari vor fi unul de la PSD – doamna Vîrlan și unul de la PMP – Bogdan Gavrilescu. Prin aceste propuneri considerăm că am făcut un echilibru la nivel de reprezentare și în Consiliul Județean și la Primăria municipiului Piatra Neamț. Dacă PSD va avea președinția CJ, mi se pare normal ca celelalte forțe politice să aibă vicepreședinții, iar PNL va fi în opoziție.
Liberalii au primarul și era firesc ca la viceprimari să fie echilibru și era normal ca PSD să aibă un viceprimar”, a declarat Ionel Arsene, liderul social democraților nemțeni și cel care va candida la șefia Consiliului Județean Neamț.
Conform liderului PSD Neamț, Liviu Harbuz va candida, în toamnă, la parlamentare, iar acum nu a fost propus pentru funcția de viceprimar al municipiului la cererea partidului. „Suntem mulți care ocupăm funcții de parlamentari și care plecăm acum pentru a rămâne pe plan local, așa că era nevoie de păstrarea unei majorități. La solicitarea partidului, Liviu Harbuz a rămas deputat PSD”, a spus Ionel Arsene.
Ionel Arsene a garantat că, în cazul în care propunerile de vice vor primi votul colegilor din consilii, aceasta va fi echipa completă și peste 15 zile, perioadă în care cei care depun mâine jurământul au timp să se decidă dacă renunță la fotoliile de consilieri în favoarea altor funcții publice pentru a nu fi în incompatibilitate.
Laurențiu Dulamă, șeful PMP și propunerea pentru un post de vicepreședinte al CJ Neamț, a insistat pe faptul că partidul pe care îl reprezintă nu face alianțe, ci doar majorități: „Facem o majoritate pentru cetățenii care ne-au votat. Mâine nu este o zi chiar așa de mare, ci una normală, a unei ședințe de lucru pentru viitorul orașului Piatra Neamț și a județului Neamț. Decizia a fost luată de întreaga echipă PMP”.
Șeful PMP a spus că, printre proiectele pe care PMP va încerca să le propună în consilii se numără: crearea de locuri muncă, deschiderea județ pentru turism și înființarea centrului pilot pentru copiii Down și autism.
Dacă Florentina Moise a dorit doar să le ureze succes colegilor din majoritate care vor candida mâine pentru funcțiile din CJ și CL, copreședinții ALDE au fost mai darnici cu vorbele. „Această majoritate pe care o facem cu PSD este verificată în timp, atât în USL 1, cât și în USL 2 și, în mod categoric, vom fi alături de orice entitate politică progresistă, care dorește binele românului. Mă bucură anunțul făcut de domnul președinte PSD în legătură cu candidatura mea la CJ ca vicepreședinte. Aștept votul colegilor și încrederea lor”, a spus Ion Asaftei.
Marele perdant al majorității create pare să fie Cătălin Drăgușanu, cel care a încercat să obțină postul de viceprimar și care și-a anunțat deja retragerea din Consiliul Local, făcându-i loc lui Cătălin Misăilă. „S-a creat o majoritate, s-au semnat protocoale. În ceea ce ne privește, din cauza scorului sub așteptări, am avut unele indicații de la centru în vederea acestui protocol. Eu, la nivelul municipiului Piatra Neamț, am solicitat o funcție de viceprimar, dar nu am reușit să o obținem. Din această cauză, nici nu am mai fost de acord să rămân în Consiliul Local. Suntem un partener de încredere și vom respecta protocolul semnat, dar vom face tot ceea ce trebuie pentru a trece prin Consiliul Local și Consiliul Județean proiecte dorite de oameni. Nu sunt foarte mulțumit de protocolul încheiat, dar nu toți putem fi mulțumiți”, a spus Cătălin Drăgușanu.
Toți liderii partidelor prezenți la conferința de joi au subliniat faptul că această majoritate trebuie respectată în întreg județul Neamț și că acei consilieri care vor vota fără să țină cont de protocoale vor fi dați afară din partide.
PSD nu boicotează formarea consiliilor
După ce a subliniat faptul că, dacă va fi ales, va rămâne președintele Consiliului Județean Neamț pentru următorii patru ani, Ionel Arsene a recunoscut că nu știa de cazul comunei Români, unde consilierii PSD au boicotat ședința de constituire a consiliului local și a anunțat că social democrații nu vor boicota nici o ședință deoarece respectă votul oamenilor. Totodată, liderul PSD Neamț, care nu va renunța la funcția de șef al partidului dacă va deveni și șef al legislativului nemțean, nu a dorit să comenteze nici cazul primarului de la Roznov, Ionel Ciubotaru. „Nu comentez hotărârile instanțelor de judecată”, a spus scurt Ionel Arsene.
Andreea AMARIEI
Un comentariu
Votantii nostri nu au ales USL3 !!!!