Consilierii locali din Piatra Neamț au de votat, în ședința ordinară din 29 septembrie, un proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a stadionului municipal “Ceahlăul”. În respectivul Regulament sunt prevăzute și tarifele percepute pentru închirierea bazei sportive atât pentru antrenamente și meciuri, cât și pentru diverse evenimente.
Astfel, pentru jocuri de fotbal, rugby, oină, tarifele percepute sunt de 450 lei/antrenament, respectiv 300 lei/oră. Pentru meciuri, prețurile sunt stabilite în funcție de ligă: Liga I – 6.000 lei/meci sau 1.250 lei/oră, Liga II – 4.000 lei/meci sau 1.000 lei/oră, Liga III – 2.200 lei/meci sau 550 lei/oră, iar Liga IV și V – 1.200 lei/meci sau 150 lei/oră, pentru juniori tariful fiind de 500 lei/meci, respectiv 150 lei/oră. Conform Regulamentului, un antrenament durează 1,5 ore, iar un meci oficial 4 ore. Pentru terenurile secundare, tarifele se reduc la jumătate.
“Tarifele propuse pentru antrenamente și/sau meciuri oficiale de fotbal includ închirierea suprafeței de joc, vestiarele, camera arbitrilor, grupurile sanitare, precum și celalte spații adiacente desfășurării unui meci de fotbal/antrenament. În cazul meciurilor televizate, tarifele se majorează cu 50%. Pentru folosirea nocturnei, se va achita și energia electrică consumată. Tarifele nu includ TVA”, este precizat în Regulament.
Cei care vor să închirieze stadionul pentru evenimente culturale, promoționale, educative sau concursuri vor plăti 500 lei/ora, în timp ce, pentru spectacolele cu mai puțin de 1.000 de spectatori prețul este de 1.000 de lei/oră. Concertele care au publicul format din mai mult de 1.000 de persoane vor fi taxate cu 5.000 lei/oră.
“În cazul evenimentelor televizate, aceste tarife se majorează cu 50%. Pentru terenurile secundare, tarifele se diminuează cu 30%. Tarifele nu includ TVA”.
Pista de atletism poate fi închiriată și ea cu 1.200 lei/zi sau 50 lei/oră, însă aceasta poate fi folosită și gratuit pentru pregătirea și desfășurarea competițiilor școlare, de către copiii instituționalizați din grădinițe, școli gimnaziale și liceele de stat, care sunt însoțiți de un cadru didactic specializat, sau de pietreni, între orele 6-9 și 18-20, dar doar dacă nu sunt planificate alte activități în acele intervale orare. (Andreea AMARIEI)