Înființat o dată cu România Mare, faimosul Cor bărbătesc din Finteușul Mare a luat parte duminică, 20 noiembrie, la Sfânta Liturghie de la Parohia ”Sfânta Treime” din satul Vaduri, comuna Alexandru cel Bun, păstorită de preotul Dorin Ploscaru.
Cu o zi înainte, cei 50 de interpreți care alcătuiesc acest grup muzical – recunoscut nu numai în țară, ci și în Europa -, au susținut un concert extraordinar la Centrul Cultural Tașca. Ambele manifestări au fost incluse în cadrul proiectului ”Punți culturale peste Carpați Maramureș-Neamț”, fiind organizate de Asociația Culturală ”Eu Cred” Tașca și Asociația R.A.D.A. Piatra Neamț.
”Corul din Finteușul Mare a mai fost pe meleagurile nemțene și în urmă cu doi ani. Ne place foarte mult, e o zonă deosebită cu oameni buni și credincioși. Le mulțumim părintelui Dorin Ploscaru și preotesei Laura Ploscaru pentru invitația făcută și primirea deosebită de care am avut parte”, a declarat unul dintre membrii vestitului ansamblu bărbătesc condus de Andrei Dragoș.
”Au mai fost la noi și de fiecare dată parcă este mai frumos. Eu îngrijesc pe la Biserică împreună cu nevastă-mea și ne place foarte mult. Maramureșenii sunt foarte credincioși. Sunt caracterizați de tradiție și credință”, a afirmat un enoriaș al Parohiei ”Sfânta Treime” din Vaduri.
Consilierul local Sorin Lupu a spus că oamenii din Vaduri se simt onorați de prezența Corului din Finteușul Mare: ”Noi, în ședința de CL, am aprobat o sumă modică pentru acest eveniment, restul fiind suportat în totalitate de comunitatea din Vaduri. Părintele Ploscaru a reușit, prin harul de la Dumnezeu, prin înțelepciunea domniei sale, să realizeze lucruri importante pentru oamenii din Vaduri. Bănuim că în curând aici va fi înființat un Centru Cultural de mare valoare”.
Și profesoara de limbă engleză Cecilia Iordăchescu a apreciat strădaniile organizatorilor: ”Este un eveniment remarcabil, pentru că, iată, s-a reușit ca, într-o parohie mică de sat, să vină un cor ca acesta, care este recunoscut în toată țara și în Europa. Nu este un eveniment singular, este o efervescență culturală aici, pentru că Asociația R.A.D.A, care acționează în jurul acestei parohii, este implicată în foarte multe evenimente”. (Ana Moise)