Retragerea sprijinului politic pentru Mihai Alexandru, consilier județean ales pe lista ALDE a creat destule valuri în partidul și așa văduvit de mai mulți membrii. Până la ora scrierii articolului (luni, 20 februarie a.c.) la Consiliul Județean Neamț nu sosise nici un fel de nominalizare privind numele noului consilier care să aibă girul organizației. Evident că acest lucru ce a dat drumul la tot felul de speculații.
Poziția a treia pe listă este ocupată de Constantin Iacoban, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț. În mod normal, deoarece nu există o decizie de excludere a sa din partid, el ar trebui să ocupe locul lăsat liber de Mihai Alexandru. Este evident că Ioan Asaftei, președintele filialei, nu agrează numirea lui Iacoban, nu neaparat pentru că acesta i-a cerut public să-și plătească datoriile. În luna mai fostul președinte al Consiliului Județean primea garanții, prin protocol, de la conducerea partidului că va ocupa fie funcția de președinte, fie de vicepreședinte al legislativului nemțean, chiar dacă numele său nu este primul pe lista candidaților propuși de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților, ci pe locul al treilea, după Ioan Asaftei și Alexandru Mihai.
Cum ALDE încearcă să convingă pe toată lumea că este un partid serios, care-și ține cuvântul dat, este mai mult decât posibil ca Asaftei să fie nevoit să-i facă loc lui Iacoban pe locul de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț. Asta dacă nu cumva va găsi pe undeva o decizie de excludere din partid de tipul Mihai Alexandru.
(V.B.)
ALDE Neamț : Răspuns de partid politic responsabil?
Organizația județeană Neamț
În urma unor dezinformări grosolane apărute în publicația Mesagerul de Neamț, publicație ce recidivează voit și alunecă din ce în ce mai mult spre un anumit partizanat politic atacând liderii ALDE în beneficiul unor persoane, foști membri, care au trădat într-un mod abject partidul, ne vedem obligați să dăm următorul
Comunicat de Presă
ALDE Neamț are ca scop principal continuarea, prin aleșii locali și județeni, a proiectelor prezentate în iunie electoratului și elaborarea de noi proiecte ce urmează a fi puse în practică în urmatorii 4 ani.
Retragerea sprijinului politic și excluderea din partid a unor membri ce s-au situat prin poziția lor antipartinică în afara partidului , în cazul nostru 2 foști consilieri, atrage în mod legal și firesc nominalizarea altor membri ALDE, loiali partidului, aflați în ordinea listei de candidați pentru alegerile locale din 5 iunie 2016.
Numirile se fac potrivit legii și nu aleatoriu.
ALDE Neamț a fost întotdeauna și rămâne deschis colaborării cu presa, dar se delimitează de acele speculații și dezinformări apărute în spațiul public menite să inducă în eroare autoritățile publice locale și cetățenii județului Neamț.
20 feb. 2017 Biroul de Presă ALDE Neamț
Nota redacției
Cu privire la “dezinformările grosolane” făcute de Mesagerul de Neamț, ne rezervăm dreptul ca în ediția print a ziarului să insistăm aupra organiza’iei ALDE, a liderilor săi și asupra “partizanatului politic”. Cât despre abjecția din partid, nu putem decât să fim de acord cu semnatarii anonimi ai comunicatului.