Despre virusii care circula atunci cand are loc tranzitia de la un anotimp la altul s-a tot discutat atat prin emisiunile tv, cat si in paginile revistelor si cartilor de specialitate, dedicate in totalitate dezvoltarii bebelusilor. In mod cert, copiii sunt mult mai sensibili decat adultii, iar asta inseamna ca sunt mai expusi racelilor si diferitelor infectii atat de frecvente in randul micutilor, indiferent ce ati face. De aceea, dragele noastre mamici, oricine isi poate imagina cum va simtiti atunci cand dragalasii vostri se aleg cu o raceala zdravana.
De cele mai multe ori, tindeti sa va invinovatiti ca nu ati fost atente la curentul din casa, ca nu i-ati imbracat corespunzator ori ca ati stat prea mult afara. Totusi, ganditi-va ca nu sunteti singurele mamici care au copii raciti. Stiti deja ca acestia contacteaza diverse viroze respiratorii, alergii sau faringite in perioadele de trecere de la un sezon cald la unul rece, atunci cand imunitatea organismului scade. Asadar, ce este de facut? Cum puteti tine la distanta virusii atat de frecventi in randul copiilor?
Iata 5 sfaturi utile pentru a spori imunitatea micutilor vostri!
Daca va intrebati ce inseamna si ce presupune, de fapt, o imunitate scazuta, aflati ca aceasta se manifesta atunci cand copiii vostri racesc des si ajung la complicatii precum laringite, otite ori alte infectii.
Desi majoritatea mamicilor apeleaza la sfaturile medicilor care recomanda, de la inceput, administrarea antibioticelor, totusi, incercati sa le evitati si sa incercati metode si remedii naturiste, menite sa duca la cresterea sistemului imunitar al copiilor vostri. Cu siguranta, vor da rezultate! Pana atunci, iata 5 dintre cele mai utile recomandari pe care sa le luati in calcul:
- Plimbarile in aer liber. Desi considerati ca statul in casa v-ar feri micutii de viroze, ei bine, nu este deloc asa. Sportul si plimbarile prin parc stimuleaza sistemul imunitar si, implicit, rezistenta organismului in fata racelilor. Astfel, propuneti-va ca in fiecare zi sa petreceti timp alaturi de micutii vostri afara, la aer, indiferent de vreme. Chiar daca vi se pare prea rece, cu siguranta, aveti prin garderoba si hainute mai groase cu care sa ii imbracati astfel incat sa nu sufere de frig.
Poate fi foarte placut, mai ales ca aveti la dispozitie carucioare marca BABYneeds menite sa va insoteasca la plimbare. Asadar, oferiti-le pana si celor mai mici membri ai familiei posibilitatea de a explora lumea de afara intr-un carucior comod, care sa includa accesorii menite sa le asigure tot confortul: spatii de depozitare, pernute moi la nivelul centurii, plasa de tanari, husa de ploaie si altele la fel de utile.
- Igiena: extrem de importanta. Iata un alt aspect pe care nu trebuie sa il neglijati sub nicio forma. Explicati-le micutilor vostri de ce este important sa se spele pe maini cu apa si sapun inainte de fiecare masa, dupa ce au pus mana pe animale ori cand s-au intors de la locul de joaca. Asigurati-va ca aceste lucruri reprezinta o rutina pentru ei astfel incat sa evitati contactarea microbilor.
- Masajul relaxant de dupa baita. Indiferent ca aveti bebelusi ori copii mai mari, nu ezitati sa le oferiti momente de rasfat dupa fiecare baita. Se spune ca masajul relaxant cu uleiuri esentiale contribuie la cresterea sistemului imunitar intrucat acestea din urma includ antioxidanti necesari unui organism ca sa fie puternic si rezistent.
- Alimentatia. Evitati cat se poate mancarurile bogate in grasimi precum cele tip fast food. Desi copiii se dau in vant dupa asa ceva, incercati sa integrati in alimentatia
lor fructe si legume proaspete precum broccoli, ardei gras, morcov, cartofi sau spanac. Acestea includ din plin vitamine indispensabile unui organism astfel incat sa poata lupta impotriva virusilor.
De asemenea, gatiti preparate bazate pe carne slaba, caci aceasta contine proteine si zinc cu proprietati antioxidante. Incercati sa puneti accent pe o dieta echilibrata si sanatoasa, caci are un rol important in formarea unui organism puternic.
- Consumul de lichide. Administrati-le micutilor vostri cate un pahar de suc natural, pregatit in casa, in fiecare zi, timp de 2 saptamani. In functie de preferintele copiilor vostri, preparati suc de legume sau fructe, caci au un rol esential in intarirea sistemului imunitar.
Totusi, nu uitati de ceaiurile calde. Acestea distrug bacteriile, mentinand organismul la o temperatura optima. Alegeti ceaiuri precum cele de tei, menta, musetel, lamaie si fructe de padure. Un pont util: indulciti ceaiurile cu miere de albine, caci aceasta din urma are proprietati antibacteriene cu rol deosebit in sporirea sistemului imunitar.
Asadar, dragi mamici, iata 5 lucruri de care sa tineti cont cand vine vorba de procesul de intarire al imunitatii copiilor vostri. Mizati pe cele propuse anterior, caci, cu siguranta, va vor oferi rezultate excelente, intrucat veti observa cu bucurie ca micutii vostri sunt mai rezistenti in fata tranzitiei dintre anotimpuri si nu numai.