”Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț își cere scuze de la micuții pacienți, părinții și aparținătorii acestora, pentru neplăcerile și disconfortul datorate în principal lucrărilor de reabilitare reparații capitale ale întregii Secții de Pediatrie. Aceste lucrări au impus mutarea temporară a paturilor secției într-un alt corp, până la finalizarea corpului C, care este destinat internării pacienților.
“Aducem mulțumiri publice celor care ne-au sesizat aceste aspecte neprevăzute, deoarece, dată fiind situația negativă creată, Președintele Consiliului Județean Neamț, sensibilizat și indignat de condițiile existente pe care le-a constatat în mod direct, prin verificarea situației semnalate, a dispus reducerea considerabilă a duratei de execuție a lucrărilor.
În acest sens, a convocat executantul lucrării, Asociația EDAMED, la întocmirea și discutarea unui grafic de lucrări accelerat, asigurând executantul asupra finanțării lucrărilor, conform contractului și ritmului de execuție al lucrărilor.
Managementul spitalului aduce mulțumiri publice personalului Secției Pediatrie, care, chiar în condiții improprii, determinate de executarea lucrărilor, au furnizat servicii medicale ireproșabile.
Precizăm că există și a fost respectat graficul de dezinsecție, fapt confirmat de constatările Direcției de Sănătate Publică Neamț – Inspecția Sanitară de Stat, în procesul verbal nr. 362/28.03.2017, pe care îl anexăm. Echipa din cadrul Direcției de Sănătate Publică – Serviciul de Control în Sănătate Publică Neamț, s-a deplasat la fața locului, constatând următoarele:
«Din luna decembrie 2016, s-a înregistrat o supraaglomerare privind adresabilitatea la Secția Pediatrie, datorată numărului de îmbolnăviri sezoniere la copii, și, implicit, a numărului de internări.
Având în vedere lucrările de reparații capitale demarate în secție, începând din luna iunie 2016, spațiul în care se desfășoară activitatea medicală este limitat, numărul de paturi, rămânând același (60 de paturi, din care 10 de terapie acută, 50 pediatrie, 7 paturi sector distrofici).
În corpul C al secției, la demisol, s-a amenajat spălătoria proprie, casa liftului și supraînălțarea clădirii cu mansarda.
Spațiul din demisol neamenajat este insalubru, favorizând dezvoltarea vectorilor.
Referitor la operațiunile de dezinsecție, s-au desfășurat astfel:
- în data de 06.02.2017, la corpul B, sector sugari cu afecțiuni respiratorii și la corpul C la preșcolari, școlari – fete, s-a efectuat dezinsecția cu produsul biocid MAX FORCE-Gel, avizat de Ministerul Sănătății.
-
în data de 17.03.2017, la corpul A – bucătăria dietetică, s-a efectuat dezinsecția cu produsele biocide SUPERTOX CU și K-OTHRINE, avizate de Ministerul Sănătății.
-
Este întocmit Planul anual de Dezinfecție, Dezinsecție, Deratizare, cu grafic lucrări execuție, conform OMS nr. 119/2014, cu modificările și completările ulterioare. Aceste operațiuni sunt efectuate de personalul specializat al unității sanitare.”