Primăria Târgu Neamț a căpătat, luni, 24 aprilie, Cinematograful “Ozana” din localitate, pe care îl câștigase în ianuarie 2017 la Curtea de Apel Bacău. În prezența unui executor judecătoresc, lăcătușul de serviciu al primăriei, nea Lică, a spart mai multe lacăte, iar autoritățile locale au putut intra în sala de proiecție, în camera unde există seiful și în sala de cinema. Executorul judecătoresc a constatat starea aparaturii din sala de proiecție și a scaunelor din sala de cinema. După ce s-au fotografiat și inventariat bunurile care au mai rămas s-a trecut la (re)sigilarea ușilor. Din partea autorităților locale au fost prezenți viceprimarul Vasile Apopei, consilierul juridic Ion Țuțu, șeful Serviciului de Urbanism, Ioan Rusu, șeful Serviciului de Investiții, ing. Sorin Durbacă și șeful Poliției Locale, Florin Tofan.
Litigiul a fost soluționat, pe data de 26 ianuarie 2017, la Curtea de Apel Bacău, prin respingerea recursului declarat de Regia Autonomă România Film împotriva sentinței pronunțate de Tribunalul Neamț, prin care Primăria Târgu Neamț câștigase clădirea fostului Cinema “Ozana”.
„Am reușit să recuperăm cinematograful. Este un început. Urmează să găsim resursele financiare pentru a redeschide acest cinematograf. Atât eu, cât și domnul primar Harpa ne dorim ca această clădire să-și păstreze destinația inițială, pentru că locuitorii orașului, cât și cei din localitățile limitrofe își doresc acest lucru. Așteptăm clipa să participăm cu toții la inaugurarea Cinematografului orașului Târgu-Neamț”, ne-a spus viceprimarul Vasile Apopei.
Singura problemă o constituie administratorul unui bar din incinta fostului cinematograf, care a plătit chirie până acum celor de la Regia Autonomă România Film. La cinematograful „Ozana” din Târgu Neamț primele filme au rulat la începutul anului 1977. Cu o sală de 350 de locuri, noul cinema dispunea de aer condiționat și încălzire centralizată, ecran de tip cinemascop, mobilier nou și aparatură realizată de Întreprinderea ”Optica Română” București. (C.T. STURZU)