Într-o emoționantă ceremonie de încheiere a studiilor liceale, cei 191 de absolvenți ai promoției 2017 a Colegiului Național ”Calistrat Hogaș” (CNCH) din Piatra Neamț au fost premiați de conducerea colegiului. Manifestarea a avut loc joi, 25 mai, în sala Cinematografului Dacia.
”Sunteți una din promoțiile de marcă ale instituției noastre pentru că din rândurile voastre s-a desprins cel care a adus glorie și onoare colegiului, prin calificarea strălucită la etapa internațională a olimpiadei de filosofie de la Rotterdam, după ce a câștigat detașat locul I la etapa națională. Evident, este vorba de Mihnea Bâlici, care la această oră probabil asteaptă cu emoție examenul vieții sale, cel puțin de până acum. Și tot dintre voi s-a înălțat și cea care a ajuns în vârful piramidei naționale la voluntariat, cine alta decât Anamaria Holotă, care a câșigat multrâvnitul titlu de Voluntarul Anului (în domeniul tineret) doi ani consecutiv, 2015 și 2016”, a declarat prof. Florin Irimia, directorul CNCH.
Cu media 9,94, Mihnea Bâlici este șeful de promoție al profilului umanist, iar Anamaria Holotă și Cristina Sîrghi, ambele cu media 9,87, sunt șefele de promoție de la profilul real. Ștafeta înmânării cheii CNCH a fost transmisă elevelor de clasa a XI-a cu cea mai mare medie: Raluca-Maria Ghilea (media 10) și Teona-Elena Farmatu (9,96).
”Să nu uitați, dragii noștri absolvenți de mâine, că visurile voastre devenite gânduri se exprimă în cuvinte și se împlinesc în fapte. Acestea devin obiceiuri și pe temeiul lor se clădește caracterul din care, pentru fiecare dintre voi, se naște un destin, în care vă veți găsi rostul. Vă adresez tuturor îndemnul emblematic al liceului nostru: ”Drum senin în destin/Fapte vrednice de rosturi temeinice!”, a mai adăugat Florin Irimia.
În cei 4 ani de liceu, promoția 2017 a obținut 22 de premii și mențiuni, din care 5 premii I, 2 premii II, 2 premii III, 8 mențiuni ale ministerului educației, 4 premii speciale, la care s-a adăugat un premiu special la etapa internațională a olimpiadei ”Lectura ca abilitate de viață”. (Ana MOISE)
Un comentariu
Ar fi fost mult mai emoționantă daca ar fi fost si corectă ierarhia copiilor.